Άργησε η ΕΕ να καταλάβει τι γίνετε στο Αφγανιστάν



Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα ότι η άφιξη των Ταλιμπάν στην Καμπούλ “κατέστησε ακόμη πιο επιτακτική την προστασία” από πιθανά αντίποινα σε βάρος του αφγανικού προσωπικού της, το οποίες προσπαθεί να κρατά ασφαλές. Λίγο αργά και πολύ λανθασμένα “διάβασαν” και οι Ευρωπαίοι τις εξελίξεις.

“Η κατάσταση είναι πολύ επείγουσα, την αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από κοινού, με τα κράτη μέλη της ΕΕ, για να βρούμε γρήγορες λύσεις γι’ αυτούς (το αφγανικό προσωπικό) και για την ασφάλειά τους. Είμαστε σε στενή επαφή με τα κράτη μέλη για να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες, για τους ντόπιους υπαλλήλους μας και τα εξαρτώμενα από αυτούς άτομα, για να μετακινηθούν σε ασφαλές μέρος”, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.

“Καταλαβαίνουμε ότι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη για ένα σύστημα μετάβασης και θα αντιδράσουμε ανάλογα” με το αποτέλεσμά τους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ, σύμφωνα με τον οποίο “πρέπει να αποφευχθούν ακόμη περισσότερες σφαγές και θύματα”.

Οι Ταλιμπάν ετοιμάζονται να ξαναπάρουν την εξουσία μετά μια στρατιωτική επίθεση-αστραπή που κατατρόπωσε τις αφγανικές ένοπλες δυνάμεις, ενόσω οι ξένες δυνάμεις (οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ) ολοκλήρωναν την αποχώρησή τους από τη χώρα.

Οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν παρουσία στο Αφγανιστάν και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν σήμερα την απομάκρυνση των πολιτών τους και του ντόπιου προσωπικού τους.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Αφγανιστάν δεν μπορεί να εκδώσει θεωρήσεις εισόδου και εξαρτάται από τα 27 κράτη μέλη της Ένωσης αν θα δεχθούν στο έδαφός τους το αφγανικό προσωπικό τους.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.