Κρατείται στο αεροδρόμιο Κων/πολης ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος



Κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το efxinospontos.gr, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο οποίος προγραμμάτιζε να επισκεφθεί την Παναγία Σουμελά στο όρος Μελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, συμμετέχοντας στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, πρόεδρος της ΠΟΕ, ξεκίνησε από την Αθήνα την Παρασκευή το πρωί 13 Αυγούστου 2021 με πτήση των τουρκικών αερογραμμών από την Αθήνα για την Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια επρόκειτο να μεταβεί στην Τραπεζούντα για να πάρει μέρος στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, στην Παναγία Σουμελά στο όρος Μελά στην Ματσούκα του Πόντου.

Όπως έγραψε το efxinospontos.gr, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης οι Τούρκοι αστυνομικοί δεν τον άφησαν να περάσει στη χώρα και τον οδήγησαν σε ένα χώρο όπου του δήλωσαν πως δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του. Του ζήτησαν να υπογράψει διάφορα έγγραφα και των ενημέρωσαν πως θα του πάρουν και το κινητό τηλέφωνο. Το Site efxinospontos.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργο Βαρυθυμιάδη, ο οποίος δήλωσε πως κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν τον αφήνουν να συνεχίσει το ταξίδι. Ενημερώθηκε το Ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, για το συγκεκριμένο περιστατικό. 

Είναι χαρακτηριστικό πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για το ταξίδι που προγραμματίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕ για να συμμετάσχει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, όπως έκανε και στα προηγούμενα χρόνια από την πρώτη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Για το περιστατικό ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ, Γιώργος Παρχαρίδης, όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο fb ενημέρωσε το ελληνική υπουργείο Εξωτερικών, απαιτώντας τη διευθέτηση του προβλήματος. "Μόλις τώρα πήρα τηλέφωνο τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους και δεν τον αφήνουν να προχωρήσει για την Τραπεζούντα που ήθελε να παραστεί και να εκπροσωπήσει την Ομοσπονδία στην αρχιερατική λειτουργία στην ιστορική μονή του Πόντου. Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσα και απαίτησα από αυτόν να μεσολαβήσει το υπουργείο Εξωτερικών να μην κρατηθεί ο πρόεδρος. Γνωστός ο πρόεδρος για το θάρρος και την παλληκαριά του, αλλά γνωστοί και οι γείτονες Τούρκοι για τις άδικες και πολλές φορές βάρβαρες ενέργειες που κάνουν".

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα από τις τουρκικές αρχές αναμένεται να απελάσουν στην Ελλάδα τον πρόεδρο της ΠΟΕ Γιώργο Βαρυθυμιάδη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μετά από την παρέμβαση του επίτιμου προέδρου της ΠΟΕ Γιώργου Παρχαρίδη στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τον ενημέρωσαν ότι οι τουρκικές αρχές, θα απελάσουν τον Γιώργο Βαρυθυμιάδη, πρόεδρο της ΠΟΕ εντός της ημέρας και αεροπορικώς με πτήση στις 7 το βράδυ της Παρασκευής 13 Αυγούστου 2021, θα επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Αθήνας στην Ελλάδα. 

Έως τώρα οι τουρκικές αρχές έχουν απελάσει την Ροζαλία Ελευθεριάδου υποψήφια διδάκτορα μουσικολογίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου, την Μυροφόρα Ευσταθιάδου, διδάκτορα του ΕΚΠΑ και τον γιο της Ιάσονα, τον Κώστα Αλεξανδρίδη, πρόεδρο του σωματείου "Μωμόγεροι", τον Γιώργο Ζαχαριάδη δρομέα μεγάλων αποστάσεων, τον Μιχάλη Καϊκουνίδη, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός ατόμων που βρίσκονται σε κατάλογο ως ανεπιθύμητοι στην Τουρκία, κυρίως με καταγωγή από τον Πόντο. Επειδή ο αριθμός των Ελλήνων πολιτών με καταγωγή από τον Πόντο είναι μεγάλος και επισκέπτονται αυτήν την περίοδο για να πάρουν μέρος στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, θα φανεί πόσους έχουν στη λίστα των ανεπιθυμήτων και θα τους απαγορεύσουν την είσοδό τους στην Τουρκία.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.