Νεότερη ενημέρωση για την φωτιά στα Βίλλια ..Οριοθετήθηκε η φωτιά ,,,προσπάθειες για να μην επεκταθεί στον κάμπο στα Μέγαρα




Υπάρχει  ένα μεγάλο μέτωπο στο νότιο κομμάτι της πυρκαγιάς, που πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής. Εκεί έχουν επικεντρωθεί όλες οι δυνάμεις – επίγειες και εναέριες -για να αποτρέψουν την επέκταση στον κάμπο των Μεγάρων.

 Στο νότιο κομμάτι,  έχουν επικεντρωθεί όλες οι δυνάμεις – επίγειες και εναέριες- για να αποτρέψουν την επέκταση στον κάμπο των Μεγάρων, ενώ δεν απειλούνται οικισμοί.

Η πυρκαγιά, που καίει για τέταρτη ημέρα, έχει καταστρέψει ή έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές και σε σπίτια, στο τόξο Οινόη, Καραούλι, Αγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, ΤΙΤΑΝ, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν σκληρή μάχη τη νύχτα και το πρωί για να μην μπουν οι φλόγες στους οικισμούς. Ωστόσο, έχουν καεί σπίτια και αποθήκες που ήταν σε απόσταση από τους οικισμούς και μέσα στο δάσος.
Από το μεσημέρι φαίνεται πως η πυρκαγιά δεν είναι επικίνδυνη προς την πλευρά των οικισμών, όμως ένα μεγάλο μέτωπο, που κατακαίει δασική έκταση στο όρος Πατέρα, κατευθυνόταν προς το Πεδίο Βολής στο Κανδήλι Μεγάρων, όπου έφτασε σε απόσταση περίπου 5-6 χιλιομέτρων. Στην εν λόγω περιοχή ξεκινά μια βραχώδης έκταση χωρίς βλάστηση, με στελέχη της Πυροσβεστικής να εκτιμούν ότι η φωτιά θα σταματήσει εκεί.


Στην πυρκαγιά παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις, δηλαδή 427 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και οι δυνάμεις που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, 143 Πολωνοί πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Από αέρος επιχειρούν 13 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη, έχοντας ενισχυθεί μερικώς οι δυνάμεις σε σχέση με λίγη ώρα νωρίτερα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.