Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο στο Μυρτώο πέλαγος



Στη βραχονησίδα «Καραβιά», στο Μυρτώο Πέλαγος, προσέκρουσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, φορτηγό πλοίο με σημαία Τόγκο και 16 άτομα μέλη πλήρωμα, όλοι υπήκοοι Συρίας.

Το πλοίο, το οποίο βυθίστηκε είχε αποπλεύσει από Ουκρανία με προορισμό την Τυνησία και μετέφερε 7.000 μετρικούς τόνους σιτάρι.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού πέντε παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Τα 16 μέλη του πληρώματος, παρελήφθησαν με ασφάλεια από δύο παραπλέοντα πλοία, είναι καλά στην υγεία τους,  μετεπιβιβάσθηκαν σε περιπολικό σκάφος Λιμενικού με προορισμό τη Μονεμβασιά.

Στο σημείο έχουν σπεύσει  τρία αντιρρυπαντικά σκάφη, ενώ και αεροσκάφος του Λιμενικού  ελέγχει την περιοχή από τυχόν θαλάσσια ρύπανση.

Στη θαλάσσια περιοχή ο καιρός είναι καλός.

Η "Καραβιά" είναι μία από τις τέσσερις βραχονησίδες του Μυρτώου πελάγους,(Φαλκονέρα, Βελοπούλα Ανάνες) οι οποίες ακόμα και σε συνθήκες άπνοιας έχουν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.