Φθινόπωρο περιορισμών - Όλα τα νέα μέτρα


Τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο και αφορούν στους ανεμβολίαστους μαθητές, φοιτητές και εργαζομένους ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο, οι ανεμβολίαστοι φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου την εβδομάδα για να μπορούν να μεταβούν στους χώρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Τα τεστ πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του φοιτητή, η οποία θα φτάνει τα 10 ευρώ ανά τεστ.

Ο φοιτητής θα αποδεικνύει ότι έκανε το τεστ με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και θα ελέγχεται με την εφαρμογή covid free app από τις πανεπιστημιακές αρχές.

Υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ την εβδομάδα θα είναι οι ανεμβολίαστοι μαθητές από τις 13 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να προσέρχονται στη σχολική αίθουσα.

Τα δύο self test διατίθενται ''δωρεάν'' από το κράτος και πρέπει να δηλώνονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Ακόμα τίθεται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου το μέτρο της αναστολής εργασίας σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται σε τομείς της Υγείας.

Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά rapid test αξίας 10 ευρώ, μία φορά την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη.

Τέλος η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους κλειστούς όσο και στους ανοιχτούς χώρους.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ''ΦΙΛΟΣ'' ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟΣ... ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΣΤ,ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ''ΔΩΡΕΑΝ'' ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ''ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ'' ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ!!!
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ...

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΝΤΑ ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΣ...
ΒΟΥΛΈΣ Α(Χ)ΡΙΣΤΩΝ!!!  

 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.