Κίνα: Νέα ένεση ρευστότητας 7,72 δισ. δολαρίων από την κεντρική τράπεζα


Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αύξησε τις βραχυπρόθεσμες «ενέσεις» κεφαλαίου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες της αγοράς για τη σύσφιξη της ρευστότητας.

Τα βασικά διατραπεζικά επιτόκια υποχώρησαν αφού διαμορφώθηκαν σε πολύμηνα υψηλά στις αρχές της εβδομάδας, εξαιτίας των ανησυχιών των επενδυτών για την επιτάχυνση της προσφοράς ομολόγων της τοπικής κυβέρνησης και της υψηλότερης ζήτησης μετρητών.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι προσφέρει 50 δισ. γουάν (7,72 δισ. δολάρια) μέσω αντίστροφων repos μιας εβδομάδας στο τραπεζικό σύστημα, ενώ έχει προχωρήσει σε ενέσεις ρευστότητας 10 δισ. γουάν κάθε ημέρα στη διάρκεια του μήνα.

Η τράπεζα στο site της επισημαίνει ότι η κίνηση αφορούσε στο να «διατηρήσει συνθήκες σταθερής ρευστότητας στο τέλος του μήνα».

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση που «ανέβηκε» στην site της κεντρικής τράπεζας χθες, η τράπεζα αναφέρει ότι θα δημοπρατούσε επιπλέον 70 δισ. γουάν με τη μορφή καταθέσεων ενός μήνα.

Traders επισημαίνουν πως, αν και ο όγκος δεν ήταν μεγάλος, η επίσημη πρόθεση ήταν αρκετά ξεκάθαρη για τη στήριξη της γενικής ρευστότητας και την τόνωση του κλίματος της αγοράς.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.