Στέρεψε ο Πηνειός ποταμός – Σε μήκος 25 χιλιομέτρων «δεν υπάρχει σταγόνα νερού»


Εκατοντάδες στρέμματα στην κοίτη ποταμού θυμίζουν έρημο καθώς ο Πηνειός έχει στερέψει από νερό – Σε βιολογική αφύπνιση καλεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Με ένα βίντεο που δημιουργήθηκε 23 Αυγούστου 2021, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρει ότι σε μήκος 25 χιλιομέτρων, από τις πηγές μέχρι τη γέφυρα του Διαλεχτού στα Τρίκαλα «δεν υπάρχει σταγόνα νερού».

 «Η φύση μας προειδοποιεί, η φύση μας καλεί, η φύση μας λέει ενεργήστε τώρα» τονίζει ο κ. Αγοραστός, θέλοντας να δηλώσει το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής. Μάλιστα, επισημαίνει ότι είναι η ώρα για ορθολογική διαχείριση του νερού, ενώ παράλληλα είναι η ώρα για να μπει μπροστά το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Ελλάδα· ο Αχελώος.

«Το νερό δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Είναι ελεύθερο και ανήκει σε εκείνους που το χρειάζονται, που το έχουν ανάγκη», τονίζει επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να γίνεται κατασπατάληση του νερού, αλλά ορθολογική χρήση. 


«Ταυτόχρονα, όμως, χρειάζεται να λειτουργήσουν και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια για να έχουμε παραγωγή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον και με σύμμαχο τη φύση. Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, γιατί το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια της αυτοψίας.

Τέλος, ο κ. Αγοραστός καλεί σε ένα συλλογικό κάλεσμα και μία βιολογική αφύπνιση που στόχο έχει την προστασία του τόπου «Έγκαιρα προειδοποιήσαμε και προειδοποιούμε. Ενώστε δυνάμεις για να κερδίσουμε το μέλλον της Θεσσαλίας και της χώρας για τους ανθρώπους που ζουν, που παράγουν και δημιουργούν».

ecozen.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.