Γορτυνία...ΕΚΚΕΝΩΣΗ SOS ΓΙΑ 19 χωριά

 

 Γορτυνία...ΕΚΚΕΝΩΣΗ SOS ΓΙΑ 19 χωριά

Άλλοι 12 οικισμοί εκκενώνονται στη Γορτυνία λόγω των διαστάσεων που έχει πάρει την τελευταία ώρα η πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή, μετά την αναζωπύρωση που έγινε νωρίτερα, ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στον συγκεκριμένο σημείο με μετακίνηση οχημάτων από άλλα σημεία, για να ανακόψουν την πορεία του μετώπου. Το μέτωπο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των τοπικών αρχών, έχει μήκος 10 χιλιομέτρων.

Μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, για προληπτικούς λόγους, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους 12 οικισμών προς τα οποία κινείται το μέτωπο, προκειμένου να εκκενώσουν οι κάτοικοι ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Χρυσοχώρι, Ιαματικές πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Κάλλιανη, Δόξα, Τουμπίσι ή Μελιδόνι, εκκενώστε τώρα προς Τρόπαια, Τρίπολη».

Οι οικισμοί που εκκενώνονται είναι συνολικά 19. Νωρίτερα είχε ζητηθεί η εκκένωση των χωριών Παλαιοχώρι, Πύρρης, Άγιος Ιωάννης Αρχαίας Ηραίας, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι, και Φαναράκι να εκκενώσουν επίσης προς Τρόπαια και Τρίπολη.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Κέντρο Υγείας Τροπαίων, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το ΕΚΑΒ Τρίπολης.

Στις αναζωπυρώσεις στην Γορτυνία Αρκαδίας αναφέρθηκε νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για δύο ενεργές εστίες εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Δάφνη και Τουμπίτσι. Οι αναζωπυρώσεις που απασχολούν την Πυροσβεστική είναι στο Καπελίτσι και στο Λιβαδάκι.

Από το πρωί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και στη Γορτυνία Αρκαδίας, επιχειρούν 313 πυροσβέστες, με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 101 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από τη Τσεχία και 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο "Όλυμπος", ενώ από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα και εννέα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων ενός αεροσκάφους της Κροατίας και ενός αεροσκάφους της Ισπανίας. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Πηγή:
ΑΠΕ-ΜΠΕ, arcadiaportal.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.