Η UNESCO δυσαρεστημένη από το “τσιμέντωμα” της Ακρόπολης



Λειτουργεί επιβαρυντικά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν την ενημέρωσε και, μέσω πηγών της, εκφράζει την επιθυμία να σταματήσουν οι επεμβάσεις

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο PBS, η UNESCO είναι δυσαρεστημένη με τις επεμβάσεις στην Ακρόπολη. Μάλιστα, λειτουργεί επιβαρυντικά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν την ενημέρωσε και, μέσω πηγών της, εκφράζει την επιθυμία να σταματήσουν οι επεμβάσεις στο μνημείο.

Ο δημοσιογράφος Μάλκολμ Μπράμπαντ, αναφέρει ότι «από την UNESCO οι αξιωματούχοι σίγουρα δεν είναι ευχαριστημένοι με τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν οι ελληνικές αρχές. Η UNESCO θέλει να σταματήσουν όλες οι εργασίες μέχρι να γίνουν οι κατάλληλες διαβουλεύσεις. Η UNESCO ανησυχεί επίσης για το γεγονός ότι έπρεπε να μάθει για τις επεμβάσεις από επικριτές, αντί από το ελληνικό κράτος».

Η δημοσιογράφος Τζούντι Γούντραφ, καταγράφει πως οι εργασίες έχουν σκοπό να διευκολυνθούν οι τουρίστες και άτομα με αναπηρία, την ώρα που οι επικριτές των επεμβάσεών τις χαρακτηρίζουν εγκληματικές. Σύμφωνα με τον Μάλκολμ Μπράμπαντ από την Αθήνα, την οποία επισκέφθηκε για το κρίσιμο ρεπορτάζ, η UNESCO είναι δυσαρεστημένη διότι δεν ζητήθηκε η γνώμη της πριν από τις επεμβάσεις.

Η Λίνα Μενδώνη απαντώντας στον Βρετανό Δημοσιογράφο τονίζει πως η UNESCO «γνωρίζει γι’ αυτά τα έργα αποκατάστασης από το 2002. Σύμφωνα με τη Σύμβαση για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κάθε κράτος θα πρέπει να ειδοποιεί πριν κάνει σημαντικές αλλαγές σε ένα μνημείο».

Από την πλευρά του ο Μανώλης Κορρές, δηλώνει ότι «οι επεμβάσεις δεν αποτελούν σημαντικές αλλαγές” και ότι “οι συνάδελφοι εκεί είναι πεπεισμένοι ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά» και «έχουν παραπλανηθεί λίγο από κάποια fake news».

Ο αναστηλωτής των Προπυλαίων Τάσος Τανούλας και η πρόεδρος του ΣΕΑ μιλούν για ένα τεράστιο έγκλημα που δεν έπρεπε να έχει συμβεί ποτέ, ενώ η Δέσποινα Κουτσούμπα σημειώνει ότι «για εμένα είναι φρικτό. Νομίζω ότι η Ακρόπολη είναι πραγματικά πληγωμένη από τους τσιμεντένιους διαδρόμους». 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.