Κεραυνοί οδήγησαν σε αναγκαστική προσγείωση και καταστροφή δύο stealth μαχητικάΜια απρόσμενη καταστροφή «χτύπησε» αμερικανικά stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35 που ανήκουν στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC) κατά την διάρκεια πτήσης τους  στην Ιαπωνία, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές πληροφόρησης των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα δύο μαχητικά αεροσκάφη επιχειρούσαν από την βάση τους, που βρίσκεται στην περιοχή Iwakuni της Ιαπωνίας., όταν κεραυνοί χτύπησαν τα δύο F-35 αναγκάζοντας τα να προσγειωθούν άμεσα στην αεροπορική του βάση, ενώ όπως έγινε γνωστό οι πιλότοι σώθηκαν, χωρίς να υποστούν κάποιο τραυματισμό, ωστόσο το ίδιο δεν ισχύει για τα αεροσκάφη.

Το αστείο είναι ότι το κωδικοποιημένο όνομα του F-35 είναι  Lightning II δηλαδή... αστραπή αλλά δεν τα σηκώνει τελικά τα πολλά βόλτ!

Ειδικότερα, οι κεραυνοί προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στα F-35B, ώστε να χαρακτηριστούν ως «ατύχημα κατηγορίας Α» το οποίο σημαίνει ότι τα περιστατικά αυτά είχαν ως αποτέλεσμα είτε απώλεια ζωής (θάνατο) είτε μόνιμη αναπηρία είτε ζημιά με κόστος άνω των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που αποτυπώνει την καταστροφή στα αεροσκάφη. Όπως αναφέρει το Marine Corps Times: «Μετά τη διεξαγωγή των τυπικών διαδικασιών αναφοράς και αξιολόγησης, το περιστατικό  χαρακτηρίστηκε ως ατύχημα κατηγορίας Α, λόγω του συνδυασμένου προβλεπόμενου κόστους επισκευής που ξεπερνά τα δυόμισι εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ».

Τονίζεται επίσης ότι: «Η ασφαλής λειτουργία των αεροσκαφών μας και η ετοιμότητα των μοιρών μας είναι ζωτικής σημασίας για εμάς, προκειμένου να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους συμμάχους, τους εταίρους και τις κοινές δυνάμεις μας στην περιοχή».
onalert.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.