Πούτιν .Εξέφρασε την απορία του γιατί δεν εγκρίνεται απο άλλες χώρες το ρωσικό εμβόλιο Sputnik -V





Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την απορία του σχετικά με τη στάση από αρχηγούς άλλων κρατών που καθυστερούν να καταχωρήσουν στις χώρες τους τα αποτελεσματικά και ασφαλή ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού.
Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για μια διχαστική προσέγγιση στο θέμα της πανδημίας, σαν να μην είναι ένα πρόβλημα που μαστίζει ολόκληρο τον κόσμο.

«Φυσικά, είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πολλούς συναδέλφους μας που εξακολουθούν να ''διαχωρίζουν'' την πανδημία σε ''δική μας (πανδημία)'' και ''δική τους''» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ρωσίας.

«Συγκεκριμένα», πρόσθεσε «επιβραδύνουν την καταχώριση των εμβολίων μας, τα οποία είναι απολύτως ασφαλή και αποτελεσματικά», επεσήμανε ο κ. Πούτιν σε συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη.

Πριν από μερικά 24ωρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε ως προβληματική τη μη αναγνώριση των ρωσικών εμβολίων κατά του κορονοϊού από το εξωτερικό και ζήτησε από τη Δύση να κάνει ό,τι πρέπει για την έγκρισή τους.
«Φυσικά, είναι μεγάλο πρόβλημα η μη αναγνώριση εμβολίων. Είναι ένα ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντηθεί από κοινού με τους διεθνείς συμμάχους μας» επεσήμανε ο Πεσκόφ και έκανε λόγο για «μεγάλα προβλήματα» στα ταξίδια των Ρώσων στο εξωτερικό.


Στις αρχές Μαρτίου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ξεκίνησε την αξιολόγηση του φακέλου για την καταχώριση του Sputnik V την ώρα που ήδη δύο κράτη-μέλη της ΕΕ, η Ουγγαρία και η Σλοβακία, έχουν ήδη καταχωρίσει στα εμβολιαστικά τους προγράμματα το ρωσικό εμβόλιο.


Η Ρωσία εκτός από το Sputnik V, έχει επίσης τρία ακόμη εμβόλια κατά της COVID-19: Το EpiVacCorona, το CoviVac και το μονοδοσικό Sputnik Light.

  

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.