ΘΑΝΟΣ ΝΤΟΚΟΣ: Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ NSA !

 

 


Η προσωπική επιλογή του Κ.Μητσοτάκη για την εκπόνηση της Στρατηγική Εθνικής Ασφαλείας (αντιστοιχη NSA των ΗΠΑ) του ελληνικού κράτους είναι ο  Θάνος Ντόκος  σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας

Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι ο Θάνος Ντόκος ως μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ (γνωστού ιδρύματος ""χάραξης "" εθνομηδενιστικής εξωτερικής πολιτικής ) είχε συντάξει έκθεση για την Τουρκία και την είχε αποστείλλει στην τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες τον Απρίλιο του 2010 σύμφωνα με τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που αποκάλυψς το WikiLeaks

Η κυβέρνηση δια της εκπροσώπου της
Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι εχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και παρέπεμψε στο ΕΛΙΑΜΕΠ!

 
«Είναι άνθρακες ο θησαυρός του συγκεκριμένου δημοσιεύματος. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση του ΕΛΙΑΜΕΠ. Η υποτιθέμενη απόρρητη έκθεση είναι κείμενο δημοσιευμένο και στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ και έχει ξεκαθαριστεί πλήρως» είπε.

Δυστυχώς, η κυρία Πελώνη ερωτήθηκε για τον σύμβουλο επί θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας του Έλληνα πρωθυπουργού και όχι για τον πρώην γενικό διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ. 

Η απάντηση του ΕΛΙΑΜΕΠ: "Αποτελεί πάγια πρακτική του ΕΛΙΑΜΕΠ, όπως και όλων των ινστιτούτων, να αποστέλλουν τις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους στον κατάλογο αποδεκτών, εν προκειμένω χιλιάδες, στους οποίους περιλαμβάνονται και πρεσβείες που έχουν ζητήσει να λαμβάνουν τις δημοσιεύσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ. Η εν λόγω απόρρητη έκθεση στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα ήταν ένα απλό κείμενο εργασίας (The Davutoğlu Doctrine and Turkish Foreign Policy) του καθηγητή Ιωάννη Γρηγοριάδη, που δημοσιεύτηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ, ως Working Paper No 8/2010, τον Απρίλιο 2010. Το κείμενο εργασίας μπορεί και μπορούσε πάντα ο καθένας να βρει και να διαβάσει στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ".


Στο έγγραφο των WikiLeaks, όμως, αναφέρεται: «Σε ηλεκτρονικό μήνυμα της τουρκικής πρεσβείας στην Ε.Ε. στις Βρυξέλλες με ημερομηνία 29 Απριλίου 2010 που έφτασε στον γαμπρό του Ερντογάν αναλύεται η έκθεση του κ. Γρηγοριάδη και στο τέλος γίνεται μια ιδιαίτερη αναφορά στις συμβουλές που δίνει η έκθεση στην τουρκική ηγεσία για το πώς να επιδιώξει τις περιφερειακές της φιλοδοξίες και το “δόγμα Νταβούτογλου” κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ένταξης στην Ε.Ε. Ο κ. Θάνος Ντόκος έστειλε μέσω προσωπικού του e-mail στην τουρκική πρεσβεία στην Ε.Ε. στις Βρυξέλλες την αδημοσίευτη ακόμη έκθεση».

Το ΕΛΙΑΜΕΠ μάς πληροφορεί ότι η έκθεση δεν ήταν απόρρητη. Δεν είχε, όμως, δημοσιευτεί και έσπευσε να τη στείλει ο κ. Ντόκος από το προσωπικό του e-mail. Γιατί τόση βιασύνη και ποιος ο λόγος να ενημερωθεί η Τουρκία πριν από τη δημοσίευσή της και τελικά γιατί έπρεπε το ΕΛΙΑΜΕΠ να αγωνιά αν και πώς η Άγκυρα θα συνδυάσει ‘το δόγμα Νταβούτογλου’, τις περιφερειακές της φιλοδοξίες και την προσπάθεια ένταξής της στην Ε.Ε.;

Βερεμής , Ντόκος, ΕΛΙΑΜΕΠ....Χάραξη εξωτερικής εθνομηδενηστικής πολιτικής σε βάρος της ίδιας τους της πατρίδας!

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.