Διμερείς συναντήσεις της K. Σακελλαροπούλου με τους ομολόγους της Γερμανίας και Πολωνίας στη Σόφια



Διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, καθώς και με τον Πρόεδρο της Πολωνίας 'Αντρζεϊ Ντούντα είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών στη Σόφια.

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι σχέσεις με την Τουρκία, το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα, το Κυπριακό και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε στον κ. Σταϊνμάιερ, την ανησυχία της για τις εξαγωγές γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, που θέτουν σε κίνδυνο την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο. Παράλληλα, αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις και τέλος, η κα Σακελλαροπούλου αποδέχθηκε την επίσημη πρόσκληση που της απηύθυνε ο Γερμανός ομόλογός της να επισκεφθεί το Βερολίνο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Πολωνό Πρόεδρο, 'Αντρζεϊ Ντούντα βρέθηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και τον τουρισμό. Ως προς την πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών, ο κ. Ντούντα υπογράμμισε, ότι η συμμετοχή της Ελλάδος αποτελεί φυσική κατάληξη, ενώ η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την επιθυμία της χώρας μας να ενισχυθούν οι συνέργειες, με προοπτική να διευρυνθεί η Πρωτοβουλία και προς τη Μεσόγειο. Επίσης, αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Ντούντα να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.