Διαζύγιο Σαράντη - Estee Lauder


Μετά από δεκαετίες επιτυχούς συνεργασίας στην ελληνική αγορά, στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία - όπου έχουν δημιουργήσει κοινές θυγατρικές, ο όμιλος Σαράντη και ο οίκος προϊόντων ομορφιάς  Estee Lauder οδεύουν προς συναινετικό "διαζύγιο", το οποίο προβλεπόταν μάλιστα στην αρχική συμφωνία συνεργασίας τους.

Πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η εξαγορά από τον αμερικανικό οίκο του 9% των μετοχών της εταιρείας ELCA Cosmetics, μέσω  των οποίων ελέγχονται οι κοινές θυγατρικές σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία. Ο όμιλος Σαράντη κατείχε σ' αυτήν την εταιρεία 49% και η Estee Lauder 51%. Τώρα, με τη μεταβίβαση του 9% τα ποσοστά συμμετοχής γίνονται 40%-60%.

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο μεταβιβάσεις πακέτων, με τις οποίες το αμερικανικό γκρουπ θα αποκτήσει το 100% και ο Σαράντης θα αποχωρήσει πλήρως: Στη μεταξύ τους συμφωνία προβλέπεται ότι η Estee Lauder μπορεί να ασκήσει δικαίωμα εξαγοράς του 9% της ELCA Cosmetics στις 30 Ιουνίου 2021, του 25% στις 30 Ιουνίου 2024 και του υπόλοιπου 15% στις 30 Ιουνίου 2027.

Προφανώς οι τρεις κοινές εταιρείες τα πήγαν εξαιρετικά στην προώθηση των προϊόντων της Estee Lauder. Γι αυτό ο αμερικανικός οίκος θέλει να τις εξαγοράσει εξ ολοκλήρου, ώστε να μη μοιράζεται τα κέρδη τους και να εφαρμόζει απερίσπαστος την στρατηγική του.

Εξαγορές και συνεργασίες
Ο όμιλος Σαράντη θα εισπράξει σημαντικό τίμημα για την πώληση της συμμετοχής του (49%) στην ELCA Cosmetics. Το ποσό δεν έχει γνωστοποιηθεί. Σε ανακοίνωση της η εισηγμένη εταιρεία αναφέρει ότι  θα συνεχίσει να υλοποιεί τη στρατηγική της, που "είναι σταθερή και βασίζεται στους εξής άξονες:

στην αξιοποίηση της ρευστότητας που θα δημιουργηθεί στην εξαετία 2021 – 2027 προς εξαγορές που ικανοποιούν τα κριτήρια του Ομίλου και που είναι ικανές να προσδώσουν συνέργειες και να συνεισφέρουν στην κερδοφορία του Ομίλου,
στην υλοποίηση νέων συμφωνιών αντιπροσώπευσης, που θα ενδυναμώσουν περαιτέρω το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.