Υπόθεση Βαλυράκη: "Έχω δεχθεί απειλές και από το Λιμεναρχείο" - Τι αποκαλύπτει μάρτυρας - "κλειδί"


Αυτόπτης μάρτυρας των όσων έγιναν στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας και κατέληξαν στο θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, αναφέρει ότι δέχεται απειλές για όσα έχει δει και περιγράφει το μοιραίο περιστατικό.

Ένας μάρτυρας - «κλειδί» της υπόθεσης θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, αποκαλύπτει ότι έχει δεχθεί απειλές για όσα έχει δει στη θάλασσα της Ερέτριας ακόμα «και από το Λιμενικό».
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει ότι «δεν ήμουν μόνο εγώ, ήταν και άλλοι. Τώρα ο άλλος κρύβεται γιατί ο άνθρωπος απειλήθηκε ότι θα τον καταστρέψουν αν μιλήσει».
Σε ερώτηση αν ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές, ο μάρτυρας απάντησε χαρακτηριστικά: «Και από το Λιμεναρχείο ακόμα. Να λάμψει η αλήθεια βρε παιδιά...».
Ισχυρίζεται ότι βρισκόταν στο Πεζονήσι της Ερέτριας σχεδόν 150 μέτρα μακριά από το σημείο που χάθηκε ο πρώην υπουργός. Είναι ο άνθρωπος που κατονόμασε τους δύο ψαράδες που καλούνται από τον Εισαγγελέα Χαλκίδας σε ανωμοτί κατάθεση ως βασικοί ύποπτοι της υπόθεσης.

«Το κοντάρι ανεβοκατέβηκε 3-4 φορές»

«Λογομάχησαν. Τον φέρανε δύο στροφές γύρω από το σκάφος, γκαζωμένοι αυτοί και μετά τον κοπανήσανε με το κοντάρι, αυτό που λέμε εμείς τον "γάντζο". Ο ένας εμπλέκεται. Ο άλλος ήταν σκυμμένος, δεν πήρε καμία θέση. Κάτι πολέμαγε να φτιάξει, ήταν σκυφτός», αναφέρει χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τη μοιραία στιγμή.
Όπως αναφέρει, όταν είδε το καΐκι να πλησιάζει το κόκκινο σκάφος του πρώην υπουργού, υπέθεσε ότι πήγαν να του κάνουν σύσταση επειδή νόμισαν ότι ήταν ψαροντουφεκάς που παρανόμως βουτούσε για να κλέψει την αλιεία τους.
«Υπέθεσα ότι αυτό το πράγμα θα πάνε να του κάνουν. Ουρλιάζανε "φύγε ρε, τι δουλειά έχεις εδώ πέρα; Δεν το ξέρεις ότι απαγορεύεται;».

Συμπληρώνει επίσης ότι «το κοντάρι ανεβοκατέβηκε 3-4 φορές».
«Την ώρα που έπεσε ο Βαλυράκης μέσα στη θάλασσα, κάνανε ανάποδα και φύγανε. Το σκάφος εν τω μεταξύ του Βαλυράκη, κινιόταν, όχι σε μεγάλη ταχύτητα, ελαφρώς».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Βαλυράκη, Μανώλη Φωτάκη, «ο ένας εκ των δύο του κατάφερε με δύναμη δύο τουλάχιστον - χτυπήματα- στο κεφάλι, τα οποία είναι συμβατά με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις. Πράξη η οποία οδηγεί σε εγκληματική ενέργεια. Μετά από τα χτυπήματα αυτά, έπεσε στη θάλασσα και το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος με ταχύτητα απομακρύνθηκε».
«Δεν είναι ότι τον είδα μόνο εγώ. Και η γυναίκα που ήταν στην ξαπλώστρα ξαπλωμένη πρέπει να τον είδε. Και ο άνθρωπος ο άλλος που τον είχανε τσιλιαδόρο για να βγάζουν θαλασσινά τον είδε. Αλλά δεν μιλάνε οι άλλοι», συμπληρώνει ο μάρτυρας.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο σταθμός, τον περασμένο Απρίλιο έδωσε κατάθεση υπό άκρα μυστικότητα στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών στην Ασφάλεια Αττικής.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.