Η Πρόεδρος της Ε.Ε Ούρσουλα Φον ντερ Λάϊεν για διήμερη επίσκεψη στημ Κύπρο!!

 

 Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο, 7 και 8 Ιουλίου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία πρόκειται να ενημερώσει επισήμως την κυπριακή κυβέρνηση για την αξιολόγηση που πραγματοποίησε η Κομισιόν επί του Εθνικού Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Recovery and Resilience Plan - RRP), όπως έγινε προηγουμένως και με άλλα 14 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόεδρος της Κομισιόν θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο, Αναστασιάδη και στη συνέχεια επίσημη παρουσίαση της αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος, με επίδοση του σχετικού φακέλου στον Κύπριο Πρόεδρο.

Απόψε θα επισκεφθεί την Πυροσβεστική και το Τμήμα Δασών της Δημοκρατίας στην περιοχή της Κοφίνου, όπου αναμένεται να συναντηθεί με πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στις 3 και 4 Ιουλίου.

Αύριο το πρωί η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα γίνει δεκτή από τον κ. Αναστασιάδη, με τον οποίο θα συζητήσει το ζήτημα των πρόσφατων πυρκαγιών, την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς και το Κυπριακό. Ακολούθως θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου θα ξεναγηθεί -μεταξύ άλλων- στο κέντρο ΚΙΟS και τη νέα βιβλιοθήκη, θα μετάσχει στην επίσημη παρουσίαση του Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου και στη συνέχεια σε διαβούλευση με νέους από κοινού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, όπου η κ. φον ντερ Λάιεν θα επιδώσει στον κ. Αναστασιάδη τον φάκελο με την απόφαση της Κομισιόν για το πρόγραμμα της Κύπρου.

Μετά το πέρας της επίσκεψής της στη Λευκωσία, η πρόεδρος της Κομισιόν θα αναχωρήσει για το Ζάγκρεμπ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.