Διαγωνισμός του ΤΕΕ για το Μάτι με συνοπτικές διαδικασίες - Μια και μοναδική προσφορά.Με διαδικασίες fast track, το ΤΕΕ ετοίμασε την πρόσκληση, αποσφράγισε και ενέκρινε τη μία και μοναδική προσφορά

Πολλά ερωτήματα εγείρει ο τρόπος που διενεργήθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ο διαγωνισμός για το δεύτερο στάδιο Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου στο Μάτι. Με διαδικασίες fast track, και χωρίς να το πάρει κανείς είδηση, το ΤΕΕ ετοίμασε την πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, αποσφράγισε τη μία και μοναδική προσφορά και την ενέκρινε με συνοπτικές διαδικασίες. Και δεν μιλάμε για διαγωνισμό λίγων χιλιάδων ευρώ, αλλά άνω των 6.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Μάλιστα, η όλη διαδικασία σύνταξης Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής έχει καθυστερήσει σημαντικά. Το σχέδιο έχει ανατεθεί στο Επιμελητήριο και θα έπρεπε να παραδοθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέχρι τις 23 Ιουλίου 2021 (την άλλη εβδομάδα, δηλαδή), με διάταξη όμως που περιλαμβάνεται στο κατατεθέν σχέδιο νόμου για τη διαχείριση των αποβλήτων η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του σχεδίου μετατίθεται για την 23η Ιουλίου 2022.

Ειδικότερα, στις 25 Ιουνίου 2021, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, ύστερα από εισήγηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Γιώργου Στασινού, εξουσιοδοτεί τον ίδιο και τον γενικό γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής Ιωάννη Μαχίκα να προβούν από κοινού σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για α) την έκδοση και δημοσίευση της απαιτούμενης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύνταξη Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής (δεύτερο στάδιο ειδικού πολεοδομικού σχεδίου), συμπεριλαμβανομένων συνοδών μελετών, και β) τη συγκρότηση της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης.

Η εξουσιοδότηση, μάλιστα, έπρεπε να επικυρωθεί αυθημερόν. Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Ιουλίου, η πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ, με προθεσμία υποβολής προσφορών τη 12η Ιουλίου και χωρίς να ορίζεται προϋπολογισμός. Αναφέρεται απλά ότι ως κριτήριο κατακύρωσης ορίζεται η χαμηλότερη οικονομική προσφορά του υποψήφιου αναδόχου που πληροί τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης και ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός χρονικού διαστήματος 10 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης.

Το πρωί της 12ης Ιουλίου, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ αποσφράγισε τη μία και μοναδική προσφορά που κατατέθηκε από κοινοπραξία εταιριών, ελέγχοντας την πληρότητα και εγκυρότητα των αντίστοιχων στοιχείων και εγγράφων, τα οποία έκρινε ότι είναι σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης. «Η επιτροπή κατέγραψε την οικονομική προσφορά, ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων οκτακοσίων ενενήντα χιλιάδων ευρώ (4.890.000 €) πλέον ΦΠΑ, δηλαδή έξι εκατομμυρίων εξήντα τριών χιλιάδων και εξακοσίων ευρώ (6.063.600 €) περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

Στη συνέχεια, η επιτροπή εισηγείται στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ την κατακύρωση για την Εκπόνηση Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής (δεύτερο στάδιο Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου) στην περιοχή Μάτι Αττικής στην Ενωση Οικονομικών Φορέων ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ – ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ Α.Ε. – ΣΧΗΜΑ Ε.Ε. – ΜΣΜ CONSULTING – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ – ENVECO A.E. – SEEMANENVIRONMENTAL – ΟΡΙΟ Α.Ε. – GKCONSULTANTS – ΡΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. – DTKLAWFIRM». Το έργο περιλαμβάνει δέκα κατηγορίες μελετών, όπως πολεοδομικές, ρυμοτομικές, κυκλοφοριακές, τοπογραφικές, στατικής επάρκειας κ.λπ.
dimokratianews

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.