Για διαφθορά η Επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδη

 

 
Η ΕΕ και το μονοπάτι ένταξης για έξι βαλκανικές χώρες  

 Για διαφθορά η Επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδη

Ανταπόκριση από Στρασβούργο - Νίκος Ρούσσης για το .zougla.gr

Με νέα τους ερώτηση προς την Κομισιόν, 11 ευρωβουλευτές της Ομάδος Ταυτότητας και Δημοκρατίας (Jean-Lin Lacapelle, Gilles Lebreton, Catherine Griset, Gunnar Beck, Maximilian Krah, Nicolaus Fest, Hélène Laporte, Francesca Donato, Gilbert Collard, André Rougé, Aurélia Beigneux) επαναφέρουν το θέμα εμπλοκής της Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδη σε σκάνδαλο διαφθοράς στην Κύπρο και «φρεσκάρουν» τις αμφιβολίες τους, για ορθή διαχείριση στον τομέα των εμβολίων!

Όπως υπενθυμίζουν, υπάρχουν επί του παρόντος αναφορές στον Τύπο για ένα εθνικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται η κα. Στέλλα Κυριακίδη, Ευρωπαϊκή Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, η οποία κατάγεται από την Κύπρο.

Μια εταιρεία που ανήκει στον άντρα της κας. Κυριακίδη λέγεται ότι έλαβε δάνειο αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για τα οποία δεν ήταν επιλέξιμη, καθώς υπήρχε έλλειψη επαρκούς ασφάλειας. Το δάνειο χορηγήθηκε από δημόσια τράπεζα που ήταν σε εύθραυστη κατάσταση και είχε επανειλημμένα διασωθεί από τους φορολογούμενους της Κύπρου.

Τονίζουν, ακόμα, ότι η Επίτροπος κατηγορήθηκε ότι δεν ανέφερε την ιδιοκτησία του συζύγου της στην εταιρεία στη δήλωση συμφερόντων της.

Καταλήγουν δε υπογραμμίζοντας ότι:

- Δεν εναπόκειται σε εμάς να λάβουμε θέση για μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα κράτος μέλος. Ωστόσο, το κοινό ανησυχεί όταν αναφέρεται η λέξη «διαφθορά». Η κα. Κυριακίδη επέβλεψε παραγγελίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εμβόλια κορωνοϊού, παραγγελίες που θα μπορούσαν να βλάψουν τα συμφέροντα της Ένωσης.

- Προκειμένου να καθησυχάσει σωστά το κοινό, η Επιτροπή καλείται να απαντήσει στις ακόλουθες ερωτήσεις:

    Γνωρίζει αυτή την κατάσταση;
    Ποια είναι η επίσημη θέση της επί του θέματος και, εάν είναι απαραίτητο, ποια μέτρα θα λάβει;
    Ποιες εγγυήσεις μπορεί να δώσει ότι οι παραγγελίες για εμβόλια δεν αμαυρώθηκαν από τυχόν ακατάλληλη διαχείριση;

zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.