Διαδικτυακό «μπλακ αουτ» - «Έπεσαν» δημοφιλείς ιστοσελίδες


Δεύτερο «μπλακ άουτ», έπειτα από εκείνο του Ιουνίου σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε γνωστές ιστοσελίδες , με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, ιστότοποι όπως αυτοί της Amazon και της Airbnb, τέθηκαν εκτός λειτουργίας ή είχαν αργή απόκριση. Το πρόβλημα φέρεται να οφείλεται σε ζήτημα DNS των σέρβερ της Akamai, παρόχου υπηρεσιών περιεχομένου, κυβερνοασφάλειας και cloud, σύμφωνα με το Reuters.

Μερικές από τις ιστοσελίδες που «έπεσαν» είναι οι εξής:

PlayStation Network
HSBC
Steam
Barclays
Lloyds Bank
Halifax
Airbnb
TSB
Call of Duty
Warframe
Channel 4
Waitrose
Sky Bet
Xero
EA
ITV
British Airways
Tesco Bank
LastPass
Fifa
Argos
John Lewis
UPS
McDonalds
Premiere Inn
Fortnite
Cloudfare
123 Reg
Credit Karma
Nvidia
Bank of Scotland
Now TV
Barclaycard
Amazon Web Services
Sainsbury’s Bank
Epic Games Store
Aldi
Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο «μπλακ αουτ» του καλοκαιριού, μετά από εκείνο της 8ης Ιουνίου όπου δεκάδες δημοφιλείς ιστότοποι σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους ειδησεογραφικοί και κυβερνητικοί, όπως ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου, παρέμειναν εκτός λειτουργίας επί 4 ώρες περίπου, με κάποια μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν τότε ότι το πρόβλημα προκάλεσε η αμερικανική εταιρεία cloud computing Fastly.

Ανάμεσα στις ιστοσελίδες που επλήγησαν τον Ιούνιο ήταν και εκείνες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτές των εφημερίδων The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, καθώς και του Bloomberg News, του CNNi και του BBC.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.