Περνούν το κατώφλι της Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας-Ακαρνανίας για την στάση τους την περίοδο του Πάσχα!


 


Στο εδώλιο της εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης θα βρεθούν οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας, εξαιτίας της απόφασής τους να μην ακολουθήσουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού για το Πάσχα και να μην ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Οι δυο Μητροπολίτες κατηγορούνται πως δεν πειθάρχησαν στα υγειονομικά μέτρα που είχαν αποφασιστεί για την περίοδο του Πάσχα ώστε να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι Μητροπολίτες Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς κατηγορούνται για καταφρόνηση της ΔΙΣ, θεολογική πλάνη και ηθική αυτουργία για απειθαρχία πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

Αυτή είναι η γνωμάτευση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων, η οποία διαπιστώνει απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου των δυο Μητροπολιτών.

Η Επιτροπή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ageliaforos.com εισηγείται την παραπομπή τους για καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, απειθαρχία, θεολογική πλάνη και ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

Το χρονικό

Η στάση των δυο Μητροπολιτών κατά τη διάρκεια του Πάσχα, όταν παρά τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της ΔΙΣ, εκείνοι δεν τήρησαν το ωράριο για την έναρξη των λειτουργιών ούτε και εμπόδισαν τους συνωστισμούς στους ναούς, απασχόλησε την Ιερά Σύνοδο όταν συνεδρίασε στις 11 και 12 Μαΐου.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.