ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΑΝΤΟΝΙ ΚΟΥΟΜΟ ΚΤΗΝ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΒΙΑΣ

Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αναχαιτίσει το κύμα αυξανόμενης ένοπλης βίας έγινε η Νέα Υόρκη.  

Μόνο κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας (4η Ιουλίου), έγιναν 51 πυροβολισμοί, είπε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο καθώς υπέγραφε την εκτελεστική εντολή.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι κατασκευαστές πυροβόλων όπλων μπορούν να μηνυθούν για δημόσια όχληση, ενώ χρηματοδοτείται πρόγραμμα παρέμβασης και αποτροπής αξίας περίπου 140 εκατ. δολαρίων.

«Θέλουμε να κάνουμε με τη βία των όπλων αυτό που κάναμε με την COVID» ανέφερε.

    «Αν κοιτάξετε τους πρόσφατους αριθμούς, περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν τώρα από τη βία και το έγκλημα με όπλα παρά από την Covid», δήλωσε ο δημοκρατικός κυβερνήτης.

Ο Κουόμο υπέγραψε επίσης ένα νομοσχέδιο που θα αποκαθιστούσε τη δημόσια ευθύνη εναντίον κατασκευαστών όπλων για να τους καταστήσει υπεύθυνους για αστικές αγωγές για τραυματισμούς και θανάτους αλλά και για ζημιές στο κράτος.

«Αυτό θα είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση» είπε, προσθέτοντας ότι ο νόμος αρχικά καταστράφηκε το 2000 από τον τότε Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ο οποίος υπέγραψε νόμο που ουσιαστικά έδινε στους κατασκευαστές όπλων ασυλία έναντι οποιωνδήποτε αστικών αγωγών που σχετίζονται με πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του FBI για το 2020, έχει σημειωθεί μια σημαντική αύξηση της τάξης του 25% στις δολοφονίες σε σχέση με την περασμένη χρονιά.
 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.