Η Κάμαλα Χάρις υποδέχθηκε τη Μέρκελ



Η καγκελάριος Μέρκελ ξεκίνησε το επίσημο μέρος της επίσκεψής της στην Ουάσινγκτον, με τη συνάντησή της με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υποδέχθηκε σήμερα τη Γερμανίδα καγκελάριο στην επίσημη κατοικία της, όπου της παρέθεσε πρόγευμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για όλο το εύρος των γερμανοαμερικανικών σχέσεων.
Κατά το τελευταίο της ταξίδι στην Ουάσινγκτον ως καγκελάριος, η Μέρκελ θα γίνει δεκτή σήμερα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο περίπου στις 8 μ.μ. ώρα Γερμανίας (9 μ.μ ώρα Ελλάδος).

Η επίσκεψη έχει στόχο να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή στις σχέσεις Γερμανίας-ΗΠΑ μετά το χαμηλό σημείο στο οποίο βρέθηκαν κατά την περίοδο της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ. Η Μέρκελ είναι η πρώτη επικεφαλής κυβέρνησης από την Ευρώπη που γίνεται δεκτή από τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προσκαλέσει τη Μέρκελ τον περασμένο μήνα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G7) στη Βρετανία. Για την καγκελάριο θα είναι η αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, δεδομένου ότι η Μέρκελ δεν θα συμμετάσχει πλέον στις προσεχείς εκλογές του Σεπτεμβρίου για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).
zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.