Η Αίτνα συνεχίζει και ""ξεσπάει"".Συνεχείς εκρήξεις ηφαιστειακής τέφρας και λάβας!!

 Η Αίτνα συνεχίζει να βρυχάται στη Σικελία, αυτή τη φορά όμως σημείωσε μία εντυπωσιακή έκρηξη εκτοξεύοντας ηφαιστειακή τέφρα σε ύψος που φθάνει τα 11 χιλιόμετρα.
Το ηφαίστειο της Αίτνας εξερράγη και πάλι την Παρασκευή (09/07) το πρωί, εκτοξεύοντας σιντριβάνια λάβας και ηφαιστειακή τέφρα πάνω από την Κατάνια της Σικελίας, φωτίζοντας τον νυχτερινό ουρανό.

  Η Αίτνα συνεχίζει την εντυπωσιακή ακολουθία διαδοχικών εκρήξεων, η οποία σημειώνει ρεκόρ, σε διαστήματα περίπου 2 ημερών τώρα, χωρίς να δείχνει σημάδια τέλους.

 Τις τελευταίες εβδομάδες "βρυχήθηκε" αρκετές φορές, όμως αυτή αυτή τη φορά, η έκρηξη φαίνεται να ήταν σημαντικά ισχυρότερη καθώς παρήγαγε μια ψηλή στήλη τέφρας που έφθασε σε ύψος περίπου τα 11 χιλιόμετρα.

 
Οι ήχοι από τον κρατήρα του ηφαιστείου προκαλούν τρόμο, ενώ ποτάμια λάβας αναβλύζουν από τον νοτιοανατολικό κρατήρα και στους πρόποδες του βουνού, τα γύρω χωριά έχουν καλυφθεί από ένα μαύρο πέπλο.
Το εντυπωσιακό θέαμα φέρνει ρίγος, ωστόσο προς το παρόν η δραστηριότητα του ηφαιστείου παραμένει εντός των επιπέδων ελέγχου και δεν έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα.
Η Αίτνα, η οποία έχει ύψος 3.329 μέτρα θεωρείται ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.