Η βάση εισαγωγής «πετά εκτός» δεκάδες φοιτητές από τα τμήματα της Καλαμάτας- ΤΟ ΚΟΛΠΟ


ΕΓΙΝΕ ''ΚΑΡΑΜΕΛΑ'' ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ...
ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ  ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ''ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ'' ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΕΞΙΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ!!!
ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ,ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ,ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ!!! ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ!!!
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ...
ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ''ΕΙΔΙΚΩΝ''!!!
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ....

Όταν πριν χρόνια το υπουργείο Παιδείας είχε βάλει σαν «κόφτη» για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το «10», πάρα πολλές θέσεις του τότε ΤΕΙ Καλαμάτας δεν καλύφθηκαν, αφού διαχρονικά μεγάλο ποσοστό των σπουδαστών του εισέρχονται με  βαθμολογίες κάτω από το 10.

Η βάση του 10 στη συνέχεια καταργήθηκε και έτσι οι διαθέσιμες θέσεις καλύπτονταν, ασχέτως του αν οι επιτυχόντες έρχονταν να σπουδάσουν στο τμήμα που πέρασαν.

Φέτος η βάση επιστρέφει, αλλά αυτή τη φορά δεν είναι απόλυτη, δηλαδή το 10. Ονομάζεται ΕΒΕ (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής) και προκύπτει από το μέσο όρο των επιδόσεων του πεδίου στο οποίο είναι ενταγμένο το τμήμα, πολλαπλασιαζόμενο με ένα συντελεστή από 0,8 έως 1,2

Η «Καθημερινή» χθες δημοσίευσε τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής για φέτος, οι οποίες, όπως φαίνεται, θα αφήσουν αρκετές κενές θέσεις, ειδικά στα Περιφερειακά Ιδρύματα, μιας και σε 123 από τα συνολικά 430 τμήματα η ελάχιστη βάση εισαγωγής είναι πάνω από την περσινή βάση.

Να σημειωθεί ότι η δημοσίευση αφορά τμήματα που δεν έχουν ειδικό μάθημα, αφού με την εξέτασή του τα δεδομένα θα μεταβληθούν.

Όπως αναφέρει, λοιπόν, σχεδόν 9 θα είναι το όριο εισαγωγής για τους 75.435 υποψηφίους Γενικών Λυκείων οι οποίοι διεκδίκησαν φέτος μία θέση στα ΑΕΙ.

Τα τμήματα της Καλαμάτας

ΟΝΟΜΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ/ΒΑΣΗ 2020/ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΒΕ/ ΕΒΕ 2021

Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών (Καλαμάτα) 8.625 0,9 10

Φιλολογίας (Καλαμάτα) 8.900 0,9 10

Γεωπονίας (Καλαμάτα) 6.500 0,8 9,4

Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (Καλαμάτα) 9.125 0,8 9,4

Λογοθεραπείας (Καλαμάτα) 10.050 0,9 10,89

Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας (Καλαμάτα) 10.775 0,8 9,68

Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Καλαμάτα) 7.875 0,8 8,82

Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Καλαμάτα) 6.225 0,8 8,82

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι μόνο στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι μικρότερη από την περσινή βάση.

Π.Μπ.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.