Τα νέα μέτρα για θέατρα, κινηματογράφους και γήπεδα από σήμερα



Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες με την ταυτότητα, το διαβατήριο ή το δίπλωμα στο χέρι θα μπαίνουν σε κλαμπ και κέντρα διασκέδασης.
Tη λειτουργία των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ,) αποκλειστικά για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, με χωρητικότητα 85% και μόνο με καθήμενους, προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής

Οι θεατές εισέρχονται σε αυτά κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.
πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).
Τα παραπάνω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR.

Σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται μέχρι 10 άτομα.

Επισημαίνεται ότι οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό.

Ειδικά στην περίπτωση των κλειστών χώρων, είναι υποχρεωτική η ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.
Εστίαση
Αμιγείς Χώροι

Για τη λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε εσωτερικό χώρο μόνο ως αμιγείς χώροι, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο προβλέπεται:

Μέγιστη πληρότητα 85% της αναγραφόμενης στην άδεια λειτουργίας

Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR.

Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self-test έως 24 ώρες πριν την προσέλευσή τους που εκδίδεται με μέριμνα των γονέων από την πλατφόρμα με https://selftesting.gov.gr/

Αμφότεροι ανοικτοί και κλειστοί χώροι λειτουργούν με τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

- Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

-Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής o Μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι

-Φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών

Υπαίθριοι χώροι
Για τη λειτουργία των επιχειρήσεων σε ανοιχτό και υπαίθριο χώρο και σε εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές (υπό την προϋπόθεση αυτές να έχουν δύο ανοιχτές πλευρές) που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε εσωτερικό χώρο μόνο ως αμιγείς χώροι, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο προβλέπεται:

Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι
Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής
Μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι
Φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών
Σημειώνεται ότι οι προϋποθέσεις λειτουργίας σε ανοιχτούς χώρους ισχύουν και για:

α) τη λειτουργία υπηρεσιών catering κι εξωτερικών χώρων δεξιώσεων με ανώτατο όριο τα 300 άτομα και για μόνο καθήμενους πελάτες

β) τη λειτουργία εστιατορίων, αναψυκτηρίων και καφέ ξενοδοχείων που βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο

Θέατρα
Οι επιχειρήσεις ζωντανού θεάματος, ακροάματος και λοιπών παραστατικών τεχνών σε κλειστό χώρο λειτουργούν αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες με τους παρακάτω όρους:

Η πληρότητα δεν υπερβαίνει το ογδόντα πέντε τοις εκατό (85%)

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR.

Ειδικώς άτομα κάτω των 18 ετών εισέρχονται με δήλωση self-test, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας ακόμα και μη έχων την επιμέλεια είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.

Κλειστοί κινηματογράφοι
Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία κλειστών κινηματογραφικών αιθουσών (12μηνης λειτουργίας) υπό τους ακόλουθους όρους και μόνο με καθήμενους:

Η πληρότητα δεν υπερβαίνει το 85%

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.
Τα μέτρα στους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας
Επίσης, οι υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθήμενων πλην γηπέδων θα έχουν 85% πληρότητα για τους εμβολιασμένους και σε αυτή την περίπτωση θα γίνεται έλεγχος στην είσοδο με το Covid Free Gr.

Εδώ θα λειτουργούν και μεικτοί χώροι όχι μόνο δηλαδή για εμβολιασμένους και θα ισχύουν τα εξής:

75% πληρότητα για χώρους με λιγότερους από 1.000 καθήμενους

70% πληρότητα για χώρους με λιγότερους από 5.000 καθήμενους

65% πληρότητα για χώρους με λιγότερους από 15.000 καθήμενους

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους.

Γήπεδα μόνο για εμβολιασμένους
Τέλος, σε ανοικτά και κλειστά γήπεδα θα ισχύουν τα εξής:

80% πληρότητα με ανώτατο όριο 25.000 (τα ανοικτά) και 8.000 (τα κλειστά).

Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self test γονέων (έως 5% επί της πληρότητας).

Λειτουργία γηπέδων με μεικτό τρόπο δεν επιτρέπεται.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.