Φωτιά στον Βαρνάβα.Παίρνει μεγάλες διαστάσεις λόγω των ανέμων.Συνδράμει στην κατάσβεση το ρωσσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος




Διαστάσεις λαμβάνει λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 11 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό ο οποίος για την ώρα δεν απειλείται.

Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος για διάσπαρτες αγροικίες κοντά στο δάσος οι κάτοικοι των οποίων έχουν ενημερωθεί προκειμένου να τις εγκαταλείψουν.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα που μίλησε στην ΕΡΤ η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο και είναι δύσκολη η επέμβαση των επίγειων δυνάμεων με αποτέλεσμα το βάρος να δίνεται στα εναέρια μέσα.

Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, καθώς και τρία ελικόπτερα και έξι αεροσκάφη.

«Στο σημείο βρίσκονται ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, ο Αντιδήμαρχος ΠΠ Ευάγγελος Κυπαρίσσης και στο έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν εθελοντικές πυροσβεστικές ομάδες του Δήμου μας» αναφέρει η πρώτη ενημέρωση από τον Δήμο Μαραθώνα.

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Μαραθώνα - Καπανδριτίου στο ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (Λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, στην οδό 25ης Μαρτίου και Νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα και από το χωριό Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό. 

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.