Φωτιά στην κοινότητα Πάχνας της επαρχίας Λεμεσού - Εκκενώνονται κατοικίες


Στην εκκένωση των κατοικιών νότια της κοινότητας Πάχνας προχώρησαν η Αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα της Κύπρου, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή, το βόρειο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι ανεξέλεγκτο. «Επιχειρούν συνολικά 8 εναέρια μέσα και μεγάλος αριθμός επίγειων δυνάμεων από Π.Υ. και Τμήμα Δασών, Πολιτική Άμυνα, Ταμείο Θήρας και Κοινοτικό Συμβούλιο Αυδήμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεττής.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στην κοινότητα Πάχνας της Επαρχίας Λεμεσού, καίγοντας ξερά χόρτα και άγρια βλάστηση. Στην κατάσβεση επιχείρησαν αρχικά 4 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού και 1 από το Τμήμα Δασών, ενώ ενεργοποιήθηκαν 4 εναέρια μέσα (2 εκμισθωμένα ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών).

Νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι αυξάνονται οι επίγειες δυνάμεις και επιπρόσθετα ενεργοποιείται το Σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ με αύξηση των εναέριων μέσων.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.