Κάηκαν σπίτια στην Αχαΐα, καλύτερη εικόνα σήμερα στα μέτωπα


Βελτιωμένη είναι σήμερα η εικόνα των πυρκαγών, που ξέσπασαν στην Ελεκίστρα και στην Δροσιάς Αχαΐας μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες.

Η πρώτη πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά στην Ελεκύστρα, προχώρησε στην Καρυά, στον Ριγανόκαμπο και μεταξύ Εγλυκάδας και Περιβόλας, ενώ ακόμα ένα μέτωπο προστέθηκε στη Δροσιά Ερυμάνθου και ο οικισμός της Πτέρης εκκενώθηκε.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου, στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η φωτιά προκάλεσε χθες ζημιές σε τουλάχιστον τρία σπίτια στο Ανω Σούλι, ενώ, σύμφωνα με το thebest.gr, πέντε σπίτια κάηκαν στην Καρυά. 

Λόγω της πυρκαγιάς δύο πυροσβέστες και μια κάτοικο μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ένας 57χρονος υπέστη εγκαύματα στην πλάτη.

Καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές στην περιοχή από Κάτω Δροσιά προς Δροσιά, όπου η κατάσταση ήταν πιο δύσκολη.

Ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα το πρωί, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, οι οποίες όμως δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές». «Η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί» πρόσθεσε. Αναφορικά με τις ζημιές ανέφερε πως «προφανώς και υπάρχουν ζημιές, οι οποίες θα αρχίσουν να φαίνονται ξεκάθαρα από σήμερα».

Με το πρώτο φως της ημέρας δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα άρχισαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Από ξηράς επιχειρούν 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Στο μεταξύ οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, όπου εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.