''Να παγώσουν οι αυξήσεις των τραπεζών στις χρεώσεις τους για προμήθειες και έξοδα στις επιχειρήσεις''


Με αναφορά του προς τoυς Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέχεια ανάλογων προηγούμενων κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων, φέρνει στη Βουλή την ανακοίνωση - διαμαρτυρία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Β.Ε.Π.) για την αδικαιολόγητη αύξηση  των χρεώσεων προμηθειών και εξόδων από τις τράπεζες  στις συναλλαγές των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες μελών του Β.Ε.Π., ενώ μέχρι το τέλους Ιουνίου 2021 το κόστος για την αποστολή εμβάσματος σε άλλη τράπεζα ή στο εξωτερικό ήταν ένα ευρώ, από την 1η Ιουλίου έγινε 1,40 ευρώ. Η εφαρμογή του μέτρου, που φαίνεται αμελητέο, αν ληφθεί υπόψη ο όγκος των συναλλαγών, σημαίνει μια πρόσθετη υπερβολική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις που διεκπεραιώνουν πλήθος συναλλαγών.

Βιοτέχνες και επιχειρηματίες βλέπουν τις τράπεζες να προχωρούν σε αυξήσεις, την ώρα  που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τις πολύ μεγάλες υποχωρήσεις στους τζίρους τους και το πως θα ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Β.Ε.Π. η κίνηση αυτή των τραπεζών σημαίνει ένα επιπρόσθετο βάρος για τις επιχειρήσεις στις καθημερινές τους συναλλαγές, ενώ «η συγκεκριμένη εποχή δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους αυξήσεις».

Ο Τρ. Αλεξιάδης έχοντας εκφράσει από το παρελθόν και από όποια θέση βρέθηκε την αντίθεσή του στο ύψος των προμηθειών στις συναλλαγές με τις τράπεζες, συντάσσεται με την έκκληση του Β.Ε.Π. να παγώσει κάθε κίνηση για αύξηση των εν λόγω χρεώσεων και ζητά απαντήσεις και ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με την ανταπόκρισή τους στο αίτημα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.