Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στις Φιλιππίνες



Στους 29 έχουν αυξηθεί οι νεκροί από τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους στις Φιλιππίνες.
Ο αρχηγός του Στρατού, στρατηγός William Gonzales, επιβεβαίωσε τον νεότερο δραματικό απολογισμό, σημειώνοντας πως συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων στα συντρίμμια.
Ενημέρωσε πως είναι 17 τα άτομα που δεν έχω δώσει σημεία ζωής, ενώ 50 είναι όσοι έχουν τραυματιστεί και μεταφερθεί σε νοσοκομεία για να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα.
Συνολικά στο αεροσκάφος επέβαιναν 92 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν και τέσσερις χωρικοί που βρέθηκαν στο σημείο όπου κατέπεσε.
Παραμένει άγνωστη η ακριβής κατάσταση υγείας των τραυματιών, όπως και τα αίτια της συντριβής. Αξιωματούχος έχει ξεκαθαρίσει, πάντως, πως είναι απίθανο να συνέβη μετά από επίθεση.
Το αεροσκάφος τύπου Lockheed C-130 Hercules ήταν ένα από τα αεροπλάνα που είχαν δοθεί στη χώρα από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο στρατιωτικής βοήθειας. Συνετρίβη καθώς επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο ορεινής περιοχής.
Σε αυτό επέβαιναν πολλοί στρατιώτες που είχαν μόλις τελειώσει τη βασική τους εκπαίδευση. Οι πληροφορίες των διεθνών μέσων αναφέρουν πως οι πιλότοι έχουν σωθεί αλλά έχουν τραυματιστεί.
Αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας είπε στο Associated Press ότι ο διάδρομος στο οποίο επρόκειτο να προσγειωθεί το αεροσκάφος είναι πιο κοντός από τους περισσότερους στη χώρα, καθιστώντας δύσκολο το έργο των πιλότων.


Την ίδια ώρα, σοκάρουν οι μαρτυρίες των αυτόπτων μαρτύρων που είδαν μερικούς στρατιώτες να πηδούν από το αεροσκάφος.
«Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αριθμός στρατιωτών πήδηξαν έξω από το αεροσκάφος πριν αυτό συντριβή στο έδαφος, γλιτώνοντας έτσι από την έκρηξη που σημειώθηκε μετά τη συντριβή» επεσήμανε εκπρόσωπος των Αρχών.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.