Ομάν: Επίθεση σε ισραηλινό εμπορικό πλοίο καταγγέλλει η Βρετανία - "Δεν ήταν πειρατεία" - Δύο νεκροί



Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας, το πλοίο δέχθηκε επίθεση στα ανοικτά των ακτών του Ομάν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για φερόμενη επίθεση σε πλοίο ανοικτά των ακτών του Ομάν, αργά την Πέμπτη το βράδυ, ακριβώς βορειοανατολικά του νησιού Masirah.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε την Παρασκευή ότι ερευνά μια φερόμενη επίθεση.
Μια σύντομη δήλωση νωρίτερα την Παρασκευή από το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το περιστατικό, το οποίο περιέγραψε ότι συνέβη αργά την Πέμπτη το βράδυ, ακριβώς βορειοανατολικά του νησιού αλλά είπε πως υποπτεύεται πως δεν έχει να κάνει με πειράτεια.

Το Ομάν δεν επιβεβαίωσε άμεσα την επίθεση. Ο 5ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ο οποίος περιπολεί εκεί, δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό από το πρακτορείο AP.

Νωρίτερα την Πέμπτη, πάλι η Βρετανία είχε δηλώσει ότι ερευνά ακόμη ένα ανεξήγητο περιστατικό στην ίδια περιοχή, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Αργότερα την Παρασκευή, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε, πως γνώριζε την εθνικότητα των ιδιοκτητών του πλοίου, αλλά δεν μπήκε σε λεπτομέρειες.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω εντάσεων για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και καθώς οι διαπραγματεύσεις για την αποκατάσταση της συμφωνίας έχουν σταματήσει στη Βιέννη.

Από τότε που ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε μονομερώς από τη συμφωνία το 2018, υπήρξαν μια σειρά από επιθέσεις πλοίων στην περιοχή για τις οποίες υπάρχει υποψία ότι πραγματοποιήθηκαν από την Τεχεράνη.

Οι λιμενικές αρχές της Βρετανίας ανέφεραν νωρίτερα ότι η επίθεση σημειώθηκε 175 μίλια ανοιχτά του λιμανιού Ντουκμ την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με πειρατεία.

Δύο μέλη του πληρώματος, ένας Βρετανός και ένας Ρουμάνος, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση σε τάνκερ ανοιχτά του Ομάν.

Η επίθεση σημειώθηκε στο τάνκερ Mercer Street, που ανήκει στην ισραηλινή εταιρεία διαχείρισης πλοίων, Zodiac Maritime.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.