Νερό από αέρα στην Αριζόνα από ισραηλινή εταιρία


Την παραγωγή νερού από την υγρασία στην ατμόσφαιρα μέσω πατενταρισμένης τεχνολογίας ξεκινά σε οικισμό των αυτοχθόνων Ναβάχο στην Αριζόνα των ΗΠΑ η ισραηλινή εταιρία Watergen.

Η εταιρία έχει ήδη εγκαταστήσει γεννήτρια για την παραγωγή νερού σε μία προσπάθεια να συμβάλλει στις προσπάθειες αντιμετώπισης της τρομερής ξηρασίας και λειψυδρίας που μαστίζει περίπου 10.000 οικογένειες των Ναβάχο στην περιοχή Ρόκι Ριντς της βορειοανατολικής Αριζόνας.


Σε σημερινό εκτενές ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας Times of Israel επισημαίνεται πως οι τοπικοί υπόγειοι υδροφόροι ορίζοντες (πηγάδια κ.α.) έχουν μολυνθεί από τοξικά απόβλητα και βαρέα μέταλλα ορυχείων της ευρύτερης περιοχής αλλά και από τις περιόδους έντονης ξηρασίας που πλήττουν τις δυτικές ΗΠΑ.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται πως οι γεννήτριες Watergen GEN-M αναμένεται πως είναι σε θέση να δώσουν 800 λίτρα καθαρού νερού τη μέρα, ανάλογα με τις τοπικές κλιματικές συνθήκες.



Εκπρόσωπος της ισραηλινής νεοφυούς εταιρίας Watergen εξήγησε πως η διαδικασία παραγωγής νερού θα παρακολουθείται από την υγρασία στην ατμόσφαιρα θα παρακολουθείται στενά και θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τα κλιματολογικά δεδομένα της περιοχής με στόχο τη μεγιστοποίηση της παραγωγής.

Σε γενικές γραμμές η ισραηλινή εταιρία χρησιμοποιεί έναν πατενταρισμένο μηχανισμό με πολλαπλά φίλτρα προκειμένου να καθαρίσει τον αέρα που στη συνέχεια αποθηκεύεται και ψύχεται ώστε να γίνει απόσταξη της υγρασίας και να παραχθεί καθαρό νερό.

Η φετινή περίοδος ξηρασίας που πλήττει την Αριζόνα και την Νεβάδα θεωρείται η χειρότερη από τη δεκαετία του 1930. Η στάθμη ύδατος της λίμνης Μιντ που είναι στα διοικητικά όρια των δύο πολιτειών είναι στο χαμηλότερο επίπεδο αφότου φτιάχτηκε το φράγμα Χούβερ πριν περίπου έναν αιώνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την λήψη μέτρων περιορισμού της κατανάλωσης.


Η εταιρία Watergen έχει αναπτύξει γεννήτριες παραγωγής ύδατος σε πάνω από 60 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ινδία, το Ουζμπεκιστάν, αλλά και πολιτείες των ΗΠΑ όπως η Καλιφόρνια, η Νεβάδα και η Αριζόνα.

kosmodromio.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.