ΚΑΤ : Ο Γολγοθάς των ασθενών αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού



Η προσωπική (δυστυχώς) τραυματική εμπειρία που βιώνει τις τελευταίες εβδομάδες η συνάδελφος , με την μητέρα της,  επαναφέρει στην επιφάνεια το πρόβλημα με την Δημόσια Υγεία που έχει  αφεθεί στο έλεος του θεού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως καταγγέλλει η Κατερίνα Κατή οι νοσηλευόμενοι στην μονάδα λοιμώξεων στο ΚΑΤ βασανίζονται από τις  απαράδεκτες συνθήκες  νοσηλείας που οφείλονται κυρίως στο  ότι δεν υπάρχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό  ενώ πολλοί συγγενείς ασθενών αναγκάζονται να αγοράζουν οι ίδιοι ακόμα και στοιχειώδες υγειονομικό υλικό  ( πάνες,υπνοσεντονα κλπ).

Σύμφωνα με την καταγγελία της Κατερίνας Κατή ( όπου η μητέρα της νοσηλεύεται εδώ και σχεδόν ένα μήνα στην μονάδα λοιμώξεων), το κόστος για να παρέχει την στοιχειώδη φροντίδα στην  μητέρα της έχει αγγίξει μέχρι στιγμής τις 4000 ευρώ, καθώς   το νοσηλευτικό προσωπικό που υπάρχει ( εξαιρετικό στο σύνολο του)  είναι μόνο 2 άτομα  στην κάθε βάρδια και αυτό γυναίκες, οι οποίες καταστρέφουν την υγεία τους στην φιλότιμη προσπάθεια τους να μετακινήσουν και να περιποιηθούν κατάκοιτους ασθενείς πολλοί από τους οποίους έχουν και σπασμένα μέλη. . Αποτέλεσμα αυτού η δημοσιογράφος   να έχει πάρει για την φροντίδα της μητέρας της 2 αποκλειστικές νοσοκόμες οι οποίες κοστίζουν 125 ευρώ την ημέρα ενώ το Σαββατοκύριακο το ποσόν διπλασιάζεται. Αυτό φυσικά για όποιον αντέχει  οικονομικά, ειδάλλως οι ασθενείς περιμένουν ποτέ θα προλάβουν οι νοσηλεύτριες , που  τρέχουν και δεν φτάνουν,  να τους περιποιηθούν  ενώ οι συγγενείς παρακολουθούν οργισμένοι την κατάσταση χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι   Σημειώνεται όπως αναφέρει η Κατερίνα Κατή πως το προσωπικό που υπάρχει έχει υπερβεί εαυτόν και προσπαθεί κάτω από δύσκολες συνθήκες να σώσει... ότι δεν σώζεται λόγω των ελλείψεων, αλλά όπως αποδείχτηκε αυτό δεν αρκεί.  

Τα δε Σαβατοκύριακα η κατάσταση είναι ακόμα πιο άσχημη ειδικά όταν έχει ρεπό ο τραυματιοφορέας που αναγκάζεται να εκτελεί και χρέη νοσοκόμου βοηθώντας τις νοσηλεύτριες στην μετακίνηση των ασθενών. 



Φυσικά αυτήν την αγωνία και η εικόνα που βιώνει η συνάδελφος, στα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι τωρινή. Είναι το αποτέλεσμα  και η  προσπάθεια της κυβέρνησης να συρρικνώσει τον δημόσιο τομέα υπέρ του ιδιωτικού. Είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να επενδύσει  στον διχασμό και να χωρίσει τους πολίτες ανάμεσα σε αρίστους και 3ης κατηγορίας όσο αφορά τις παροχές στην υγείας. Και παρότι  ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει ότι το σύστημα υγείας λειτουργεί και είναι επαρκές για να αντιμετωπίσει τόσο την πανδημία όσο και τις έκτακτες ανάγκες που θα παρουσιαστούν στα νοσοκομεία κάνοντας λόγο  ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι για την ελευθερία, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι πολίτες βιώνουν τη λεωφόρο της αγωνίας.





Και όπως πολύ σωστά αναφέρει η Κατερίνα Κατή στην καταγγελία της: Ντράπηκε κι η ντροπή... στο ΚΑΤ

koutipandoras.gr
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.