Γερμανία-πλημμύρες: "Να επανέλθουν οι παλιές καλές σειρήνες"


«Οι σειρήνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προειδοποίηση για καταστροφές. Απαιτείται ένας συνδυασμός προειδοποιήσεων από διαφορετικές μεθόδους. Οι αμιγώς ψηφιακές προειδοποιήσεις δεν είναι ο σωστός τρόπος προειδοποίησης. Και γι 'αυτό θέλουμε να επιστρέψουμε στις παλιές καλές σειρήνες», είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και Αρωγής Καταστροφών, Άρμιν Σούστερ στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

«Με ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ, οι σειρήνες πρέπει να επανεγκατασταθούν στα σωστά σημεία σε συνεργασία με τα ομοσπονδιακά κρατίδια. Τα 90 εκατομμύρια δεν θα είναι αρκετά όμως για κάτι τέτοιο, γι αυτό χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα. Γρήγορα δεν μπορεί να γίνει, αφού πρόκειται για ένα έργο που θα διαρκέσει αρκετά χρόνια», πρόσθεσε ο Σούστερ.

Όσον αφορά την κριτική η οποία ασκήθηκε ότι δεν λειτούργησε καλά η προειδοποίηση του πληθυσμού, ο Σούστερ τόνισε: «Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στη φάση "διάσωση, εντοπισμός αγνοουμένων, παροχή στέγης, κ.λπ. Απαγόρευσα μάλιστα στους συνεργάτες μου οποιαδήποτε αναφορά στην κριτική των πεπραγμένων. Τώρα απλώς βοηθάμε». 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.