Τα καλά νέα του Ερντογάν στην Κατεχόμενη Κύπρο..."Νέο προεδρικό μέγαρο και βουλή"".Οι υποσχέσεις του στους Τουρκοκύπριους!Πρώτη μέρα της διήμερης επίσκεψης του Ρ.Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο.....


Σε δήλωσή του ενώπιον της ψευδοβουλής, ανέφερε αρχικά ότι παρακολουθούν βουλευτές και ο αρχηγός της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλής του Αζερμπαϊτζάν, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της επίσκεψής του στα κατεχόμενα, κάνοντας αναφορά στις "καλές ειδήσεις" που αφορούν την "ΤΔΒΚ", μεταξύ των οποίων νέες επενδύσεις στα κατεχόμενα.

 Η  ομιλία του Τούρκου Προέδρου κινήθηκε στα γνωστά ρητορικά επίπεδα περί ύπαρξης δύο κυρίαρχων κοινοτήτων και την επίρριψη ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά για τη μη επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

Δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει το Κυπριακό ως μια "μεγάλη εθνική υπόθεση της Τουρκίας", ενώ έκανε λόγο για "μάρτυρες" της Τουρκίας και των Τ/κ" και υποστήριξε ότι η Τουρκία "κατέβαλε μεγάλο αντίτιμο" για τις ενέργειες της στο Κυπριακό.

 Yποστήριξε ότι στην Αμερική κάποιοι έχουν ενοχληθεί από τις κινήσεις της Τουρκίας στο Κυπριακό, ενώ κάλεσε όσους "διαβάζουν" το Κυπριακό από την οπτική γωνία διάφορων λόμπι των ΗΠΑ να εστιάσουν στις πραγματικότητες.

 
Το "καλό νέο" που ο Ερντογάν υποσχέθηκε στους Τουρκοκύπριους ήταν τελικά η ανέγερση νέου  "προεδρικού" αλλά και "κοινοβουλίου", καθώς όπως είπε τα υπάρχοντα δεν είναι αυτά που αξίζουν στον Τουρκοκυπριακό λαό.  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ψευδοβουλή ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη του έργου της οικοδόμησης του νέου "προεδρικού μεγάρου" στον κατεχόμενο Άγιο Δομέτιο, δίπλα στο οποίο θα δημιουργηθεί ένας "κήπος του λαού", ενώ το  σημερινό "προεδρικό μέγαρο" θα μετατραπεί σε μουσείο.


Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν, παρά την καλή θέληση της τουρκικής πλευράς η λύση του Κυπριακού δεν ήρθε επειδή η ε/κ πλευρά δεν επιθυμεί να μοιραστεί την Κύπρο με τους τ/κ, υποστηρίζοντας ότι οι Ε/κ κρύβονται πίσω από τις παραμέτρους του ΟΗΕ. "Πια δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε σε αυτά και να χάσουμε άλλα 50 χρόνια", πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος. Στην Κύπρο υπάρχουν δυο ξεχωριστοί λαοί και δυο ξεχωριστά κράτη, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία υποστηρίζει την σχετική πρόταση του Ερσίν Τατάρ, η οποία κατατέθηκε στην άτυπη διάσκεψη της Γενεύης. Ο ίδιος επάνέλαβε την θέση της τουρκικής κυβέρνησης για το ζήτημα και υπενθύμισε ότι η ε/κ πλευρά δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση περί διάσκεψης για τα ζητήματα της Α. Μεσογείου. "Δεν επιθυμούμε ένταση", ανέφερε ο  Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της δίκαιης μοιρασιάς στο ζήτημα της ΑΟΖ.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.