Διχαστική τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στη Βουλή


Όπως αναμενόταν, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Διότι η άλλη πλευρά είναι ότι προβλέπεται για όλους αυτούς τους πολίτες οι οποίοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν πως θα υποστούν σειρά σκληρών μέτρων, όπως καθεστώς αναστολής εργασίας, άδεια άνευ αποδοχών και διακοπή ασφαλιστικής κάλυψης. Πρόκειται δηλαδή για μέτρα τα οποία προσβάλλουν την εργασιακή τάξη που ισχύει στη χώρα, καθώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως αυτά προβλέπονται από το Σύνταγμα και τις διατάξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η τροπολογία αυτή θα αφορά στις εξής κατηγορίες εργαζομένων:

- Οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

- Οι εργαζόμενοι σε δομές ΑμεΑ

- Οι υγειονομικοί.

Αφορά την υποχρέωση του εργαζομένου να ενημερώνει τον εργοδότη του για τον εμβολιασμό του ή μη. 

Όσοι απασχολούνται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ πρέπει να έχουν εμβολιαστεί έως 16 Αυγούστου. Οι υγειονομικοί πρέπει να έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση και να έχουν προγραμματίσει τη δεύτερη έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση άρνησης εμβολιασμού προβλέπεται άδεια άνευ αποδοχών χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και χωρίς πλαφόν. 

Σε περίπτωση που χρειάζεται αναπλήρωση κενής θέσης λόγω άρνησης εμβολιασμού προβλέπονται τρίμηνες συμβάσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.