Έστειλαν πίσω τη Γαλατασαράι - Αντίδραση από τον Τούρκο υπουργό αθλητισμού


Για δύο ώρες παρέμεινε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η Γαλατάσαραϊ, που ταξίδεψε στη χώρα μας για φιλικό ματς με τον Ολυμπιακό, και έπειτα αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Τουρκία, καθώς δεν έγιναν δεκτά τα μοριακά τεστ κορονοϊού των παικτών.
Σε ανακοίνωσή της η ομάδα, αναφέρει ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι δεν αποδέχθηκαν τα τεστ PCR και πως έπρεπε οι παίκτες και όλα τα μέλη της αποστολής να υποβληθούν σε νέο έλεγχο.
«Μετά την προσγείωση στην Αθήνα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ολοκληρώσαμε όλες τις διαδικασίες που ζητούσαν οι ελληνικές Αρχές (όπως το μοριακό τεστ τις τελευταίες 72 ώρες ή το rapid test τις τελευταίες 48 ώρες ή πιστοποιητικό εμβολιασμού)... Μετά από αυτό, ένας από τους Έλληνες αξιωματούχους, διατηρώντας μία αλαζονική στάση, είπε ότι δεν έγιναν δεκτά τα τεστ PCR και ότι έπρεπε να κάνουμε ξανά» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Γαλατάσαραϊ για το συμβάν.
Αφού πέρασαν περίπου δύο ώρες, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η αποστολή ξεκίνησε τη διαδικασία επιστροφής στην Κωνσταντινούπολη, «καθώς το πρόβλημα δεν μπορούσε να επιλυθεί».
Η ομάδα, μάλιστα, σε νέα ανακοίνωσή της ανέφερε πως «η Γαλατάσαραϊ, η οποία φέρει την τουρκική σημαία στη φανέλα της με μεγάλη υπερηφάνεια και εκπροσωπεί την Τουρκία πολλές φορές στην Ευρώπη, αντιμετώπισε τέτοια ασέβεια για πρώτη φορά».
Τέλος, ανακοινώνοντας πως θα αποχωρήσει από τη χώρα, υπογραμμίζει πως «αναμένουμε μία συγγνώμη από τις ελληνικές αρχές και αξιωματούχους για αυτήν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Καταδικάζει ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού
Ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού, Μεχμέτ Κασάπογλου, καταδικάζει την απόφαση των ελληνικών Αρχών, κάνοντας λόγο για «πρωτόγονη συμπεριφορά».
Με ανάρτησή του στο Twitter, γνωστοποιεί αρχικά ότι μετά το συμβάν επικοινώνησε με τους προέδρους του συλλόγου και τους ενημέρωσε πως είναι με το μέρος τους.
«Καταδικάζω αυτή τη πρωτόγονη συμπεριφορά» τονίζει.
Πάντως, οι ελληνικές Αρχές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξαν πως το πρωτόκολλο εισόδου από Τουρκία προς Ελλάδα απαιτεί μοριακό τεστ τελευταίων 24 ωρών και γι' αυτό ζητήθηκε από την αποστολή της Γαλατάσαραϊ να υποβληθεί σε νέο, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.