ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ Η ΦΩΤΙΑ ΣΕ Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσο, Δροσιά και Αιολίδα




Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία του ρεπορτάζ προκύπτει πως η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό με στόχο τον οικιστικό ιστό Σταμάτας, Διονύσου, Δροσιάς, Εκάλης και Αιολίδας, καθώς, με βάση μαρτυρίες, υπήρχαν ταυτόχρονα διάσπαρτες πολλές εστίες από τους πρόποδες του Διονυσοβουνίου μέχρι την Πεντέλη.

 Mάλιστα την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στη Σταμάτα ακούγονταν εκρήξεις από γκαζάκια και ξέσπασαν νέες εστίες σε κοντινές περιοχές. Δύο μόλις εκρήξεις καταγράφηκαν στη θέση «Κόκκινο Χωράφι», ακριβώς στα σύνορα Διονύσου-Δροσιάς. 

Αποτελεί κοινή πεποίθηση των κατοίκων και επιβεβαιώνεται με βάση τις πρώτες πληροφορίες το γεγονός ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό, καθώς σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε σε δύο ξεχωριστά μέτωπα, με αποτέλεσμα η άμεση κατάσβεση να είναι πολύ δύσκολη.

Σε έκτακτη ενημέρωση που παραχώρησαν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοινώθηκε πως πραγματοποιήθηκαν 4 προσαγωγές υπόπτων σε πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της πρόκλησης της πυρκαγιάς. 

«Ο αδερφός μου άκουσε τέσσερα γκαζάκια. Την έχουν βάλει τη φωτιά» κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής στο MEGA.

«Ειδικός δεν είμαι για να πω αν μπορούν να δικαιολογηθούν οι εστίες. Από και πέρα, υπάρχουν πολλές απλωμένες εστίες στην ευρύτερη περιοχή οι οποίες δεν είναι συνέχεια μιας φωτιάς στη δική μου λογική» υπογράμμισε  άλλος κάτοικος. «Δεν είναι δυνατόν στη λεωφόρο Διονύσου να έχει πάρει φωτιά και δεξιά και αριστερά» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οι εστίες είναι διάσπαρτες, περιμέναμε τη φωτιά από κάτω προς τη Διονύσου, υπήρχε εστία πάνω από τη Διονύσου, δεν είναι τυχαίο» τόνισε ένας πυροσβέστης.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.