Συγκέντρωση στο Σύνταγμα εργατικών συνδικάτων, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων


Δεν θα περάσει το σχολείο-επιχείρηση των ταξικών φραγμών. Σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν Παιδεία για όλους» ήταν το σύνθημα της σημερινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, εργατικών συνδικάτων, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

«Θέλετε να γυρίσουμε σε ένα σχολείο αγνώριστο, σε ένα σχολείο για λίγους. Εμείς όμως θέλουμε ένα σχολείο που ανεξαρτήτως της οικονομικής μας δυνατότητας θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μας για μάθηση, ένα σχολείο που θα μας μορφώνει ολόπλευρα, ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις και κατηγοριοποίηση των μαθητών» τόνισε στην ομιλία της στη συγκέντρωση η Μαρία Κουράκου, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

«Το νομοσχέδιο αποτελεί τη συνέχεια όσων ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και μία βαθιά αντιδραστική τομή στον ίδιο τον πυρήνα της εκπαίδευσης στο τι και πώς μαθαίνουν οι μαθητές, στο τι και πώς διδάσκεται», επισήμανε η Αθανασία Ρήγα εκ μέρους της Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας.

«Το νομοσχέδιο-έκτρωμα αφορά κάθε εργαζόμενο, όλον τον λαό, γιατί στοχεύει στα παιδιά του, συνολικά στη νέα γενιά. Μετά τα εργασιακά δικαιώματα των γονιών, τώρα η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας», ανέφερε η Αλεξάνδρα Καπαρού, πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), χαιρετίζοντας την κινητοποίηση εκ μέρους των συνδικάτων.

«Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές και όλοι οι εργαζόμενοι θα παλέψουμε ώστε όλα τα σχολεία να έχουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση για να μην πληρώνει ο γονιός να μορφωθεί το παιδί του», τόνισε η Μαριάνθη Κρητικού εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης».

«Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουµε ότι αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», τόνισε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), μιλώντας στη συγκέντρωση.

«Θα μείνει στα χαρτιά», πρόσθεσε, «γιατί στρέφεται ενάντια στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, γιατί η μόρφωση του κάθε μαθητή θα εξαρτάται ακόμα πιο πολύ από την τσέπη του κάθε γονιού, γιατί θέλει τους εκπαιδευτικούς πειθήνια όργανα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής».

Τέλος, ο Ανδρέας Καργόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, τόνισε πως το νομοσχέδιο «θα καταργηθεί στην πράξη, μέσα από τους αγώνες εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών και εργαζομένων».

zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.