“Ο ρωσικός στόλος παρακολουθεί την ελληνική ΤΠΚ Δανιόλος στη Μαύρη Θάλασσα” ανακοίνωσε η Μόσχα



Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η Ρωσία αναφέρεται σε ελληνική εμπλοκή σε νατοϊκές δραστηριότητες στη Μαύρη Θάλασσα. Πριν μερικές ημέρες ο ίδιος ο Πούτιν είχε αναφέρει ότι νατοϊκό μαχητικό αεροσκάφος που συνόδευε  βρετανικό αντιτορπιλικό στη Μαύρη Θάλασσα, “είχε απογειωθεί από την Ελλάδα”.

Τώρα το επίσημο ρωσικό πρακτορείο TASS μεταδίδει ότι “ο ρωσικός στόλος παρακολουθεί την ελληνική ΤΠΚ ΔΑΝΙΟΛΟΣ η οποία πλέει στη Μαύρη Θάλασσα. Προκαλεί κάποια εντύπωση στην Αθήνα ότι γίνεται ειδική αναφορά στην Ελλάδα;

“Οι δυνάμεις  του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας παρακολουθούν το  σκάφος του Ελληνικού Ναυτικού HS Daniolos, το οποίο εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 10 Ιουλίου 2021″, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.

Το TASS μεταδίδει ότι “η πολυεθνική άσκηση Sea Breeze γίνεται στη Μαύρη Θάλασσα από τις 28 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου, με τη συμμετοχή της Ουκρανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Κάτω Χωρών, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Λετονίας και άλλων χωρών. Περίπου 4.000 προσωπικό, 40 πολεμικά πλοία, πλοία και βοηθητικά σκάφη, 30 αεροσκάφη και πάνω από 100 μηχανοκίνητα και θωρακισμένα οχήματα συμμετέχουν στην άσκηση Sea Breeze 2021”.
militaire.gr
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.