Ξύπνησε η Αίτνα: Δείτε εντυπωσιακές εικόνες -Βρέχει στάχτη στην Κατάνια [βίντεο]


Η Αίτνα ξύπνησε και πάλι στη Σικελία, εκτοξεύοντας ηφαιστειακή τέφρα, που σκέπασε την Κατάνια και προκάλεσε το κλείσιμο του αεροδρομίου της πόλης νότια του ηφαιστείου.

Σύμφωνα με τις Αρχές του αεροδρομίου, ο διάδρομος καλύφθηκε από στάχτη, με συνέπεια να ακυρωθούν όλες οι πτήσεις μέχρι τις πρωινές ώρες.

Η Αίτνα, ύψους 3.329 μέτρων, συγκαταλέγεται στα πιο ενεργά ηφαίστεια στον πλανήτη.

Τις τελευταίες εβδομάδες βρυχήθηκε αρκετές φορές, απελευθερώνοντας λάβα και ηφαιστειακή τέφρα, αλλά σπάνια υπάρχουν αναφορές για σοβαρές ζημιές ή τραυματισμούς. Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν μερικές φορές τον τρόμο από τον θόρυβο και τη βροντή των εκρήξεων και οι ζωές τους επηρεάζονται από τις στάχτες, που φθάνουν στα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών τους.




Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.