Καρατόμησαν χιλιάδες μαθητές, ακόμα και άριστους.



Με κόλπα και παιχνίδια επιχειρούν το κλείσιμο των πανεπιστημίων και στέλνουν τους μαθητές στα ιδιωτικά κολέγια.
Πολυάριθμες περιπτώσεις μαθητών που ενώ αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις , τελικά δεν περνούν!!!
Ο λόγος είναι η άνοδος των ΕΒΕ που αφήνει  εκτός  πολλούς μαθητές.
Η κυρία Κεραμέως,  αποποιήθηκε των ευθυνών (Τι πρωτότυπο!) κι έριξε την ευθύνη στα πανεπιστήμια...

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση για τον αριστούχο που δεν πέρασε στις δύο πρώτες του επιλογές παρότι αρίστευσε στις Πανελλήνιες. Επίθεση από Τσίπρα - διευκρινίσεις Κεραμέως.
Τη δική της απάντηση για τον μαθητή που συγκέντρωσε 20.988 μόρια, αλλά μένει εκτός των δύο πρώτων επιλογών του λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), δίνει η Νίκη Κεραμέως.
«Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα επέλεξαν τον αριθμό εισακτέων και όχι το υπουργείο Παιδείας» επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του νομοσχεδίου για το νέο σχολείο.
«Προφανώς ο μαθητής δεν θα έμπαινε ούτε πέρσι στην Αρχιτεκτονική Σχολή. Η εισαγωγή του προκύπτει επί του συντελεστή που επιλέγει το κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα. Η επιλογή του αριθμού των εισακτέων έγινε από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όχι από το υπουργείο Παιδείας» πρόσθεσε η κα Κεραμέως.
Η υπουργός Παιδείας, έσπευσε να απαντήσει και στη σκληρή κριτική βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια μέσα από τις Πανελλήνιες εξετάσεις και τις κατηγορίες τους ότι αφήνει απέξω ακόμα και αριστούχους μαθητές.
«Τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει ότι δεν είναι δυνατόν τα πανεπιστήμια να μην έχουν λόγο. Επί διακυβέρνησής του έμπαιναν με βαθμό, ένα, δύο τρία, τέσσερα. Ξέρετε πόσοι παραμένουν φοιτητές; Το 40% δεν αποφοιτούν ποτέ. Το μόνο εύκολο για εμάς ήταν να παραμείνει ως έχει το σύστημα. Όμως εμάς δεν μας ενδιαφέρει να εγκλωβίζουμε τους μαθητές, να τους δημιουργούμε φρούδες ελπίδες. Αυτό που μας νοιάζει είναι να τους δημιουργούμε προοπτικές» επεσήμανε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Πυρά» από τον Αλέξη Τσίπρα
Από τη βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως:
«Σήμερα περισσότερα από 20.000 παιδιά, μαθητές, βλέπουν τον κ. Μητσοτάκη και την κα Κεραμέως να τους κλέβουν το όνειρο του Πανεπιστημίου».
Απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας είπε: «ως άλλη “Ηρώδης” σφαγιάζεται 20.000 μαθητές. Ντιλάρετε με τους ιδιοκτήτες κολεγίων» ενώ διάβασε και την επιστολή που έστειλε ο αριστούχος μαθητής Διονύσης Κατάκαλος, ο οποίος αν και συγκέντρωσε συνολικά 20.988 μόρια δεν εισάγεται στην Αρχιτεκτονική.
«Τι έχετε να απαντήσετε στον Διονύση; Τι έχετε να απαντήσετε σε χιλιάδες παιδιά σαν το Διονύση; Μπορείτε να τα κοιτάξετε στα μάτια και να τους απαντήσετε; Περιμένουμε λοιπόν από τον κ. Μητσοτάκη μια απάντηση. Όχι σε εμάς, όχι στην αντιπολίτευση. Αλλά στα χιλιάδες παιδιά που βλέπουν το όνειρό τους να συντρίβεται» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Η επιστολή του μαθητή
Ο Διονύσης Κατάκαλος, μαθητής του 1oυ Πρότυπου Λυκείου Αθηνών, ενημερώνει την υπουργό πως συγκέντρωσε 20.988 μονάδες (17.898 μονάδες στα μαθήματα και 3.090 στο σχέδιο) στις πανελλήνιες, ωστόσο παραμένει εκτός από την Αρχιτεκτονική σχολή του ΕΜΠ αλλά και αυτή του ΑΠΘ, στις οποίες ήθελε να φοιτήσει.
Χαρακτηρίζει τον εαυτό του «αποτυχημένο άριστο» και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους παραμένει εκτός των σχολών.
«Αυτό συμβαίνει γιατί στο ελεύθερο σχέδιο η βαθμολογία μου ήταν 13.6 μονάδες ενώ η ΕΒΕ του αντίστοιχου ειδικού μαθήματος ήταν 14.03. Έτσι για 0.43 μονάδες στο ελεύθερο σχέδιο μού στερείται η θέση για την οποία πάλεψα. Δεν είναι άδικο το ίδιο νομοσχέδιο που "διακρίνει" τους άριστους να τους αποκλείει συγχρόνως και από τα πανεπιστήμια; Πώς καλείται ένας μαθητής που δεν κάνει σχέδιο στο σχολείο και διδάσκεται ελεύθερο και γραμμικό διαδικτυακά να μπορέσει να αποδώσει ικανοποιητικά; Μήπως θα ήταν δίκαιο να επαναφέρετε φέτος η βάση του 10 ως κριτήριο εισαγωγής στην αρχιτεκτονική; Ή οι συντελεστές των ΕΒΕ σε όλα τα πανεπιστήμια να γίνουν ίσοι με 0.8;» διερωτάται ο νεαρός.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.