Τέλος το όριο γεννήσεων στην ΚίναΣτην Ελλάδα πάλι, κάνουν ότι μπορούν οι κυβερνώντες,  για να εξοντώσουν όσους ήδη υπάρχουν, όχι να γεννηθούν και καινούριοι....
Oι οικογένειες στην Κίνα μπορούν στο εξής κάνουν όσα παιδιά θέλουν χωρίς να αντιμετωπίζουν κυρώσεις, ανακοίνωσε κυβέρνηση της χώρας την Τρίτη το βράδυ, σύμφωνα με το CNBC.

Πρακτικά, δηλαδή, αίρεται ο περιορισμός δεκαετιών όσον αφορά τον αριθμό των παιδιών που επιτρεπόταν να έχει κάθε νοικοκυριό. Η νέα απόφαση της κυβέρνησης εντάσσεται στην προσπάθεια ενθάρρυνσης των γεννήσεων ενόψει ενός ταχέως γηράσκοντος πληθυσμού. Επισημαίνεται ότι οι γεννήσεις μειώθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πέρσι, κατά 15%.

Η Κίνα άρχισε να χαλαρώνει την αυστηρή πολιτική της που επέτρεπε μόνο ένα παιδί σε κάθε οικογένεια πριν από περίπου έξι χρόνια μετά την επιβολή του περιορισμού στη δεκαετία του 1980.

Αυτό σήμαινε ότι για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, οι τοπικές αρχές επέβλεπαν αυστηρά τη διατήρηση του ορίου για την επίτευξη των πληθυσμιακών στόχων, λαμβάνοντας συχνά σκληρά μέτρα όπως αναγκαστικές αμβλώσεις και στείρωση, αναφέρει το CNBC.

Οι οικογένειες που παραβίαζαν το όριο του ενός παιδιού και αργότερα των δύο, αντιμετώπισαν σοβαρά πρόστιμα και δυσκολία στην εύρεση εργασίας. Ενδεικτικά, πέρσι, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι τοπικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο 718.080 γιουάν (112.200 δολάρια) σε μια οικογένεια η οποία απέκτησε επτά παιδιά.


«Η κυβέρνηση δεν θα επιβάλλει πλέον πρόστιμο σε ζευγάρια που παραβιάζουν τον οικογενειακό προγραμματισμό,ώστε να έχουν περισσότερα παιδιά από αυτά που τους επιτρέπεται», ανακοίνωσε στην αγγλική γλώσσα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ξινχουά επικαλούμενο κυβερνητικό έγγραφο που κυκλοφόρησε την Τρίτη το βράδυ, αλλά με ημερομηνία 26 Ιουνίου.

Μάλιστα, το έγγραφο προέτρεπε επίσης σε καλύτερες άδειες μητρότητας και σύστημα φροντίδας παιδιών.


Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μαΐου είχε αυξηθεί το όριο των παιδιών που μπορούσε να έχει κάθε ζευγάρι, στα τρία. Τότε, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επέκριναν την αλλαγή πολιτικής εκφράζοντας ανησυχία για τις συνέπειες που θα είχε αυτό στις γυναίκες οι οποίες αναζητούν μια επαγγελματική καριέρα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.