ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ!!

 

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΑΓΑΗΠΗΜΕΝΟΣ ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 81 ΕΤΩΝ!!


 Η αιτία του θανάτου του είναι από ανακοπή καρδιάς  όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΤΠΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ!!


Οι  θαυμαστές του ήταν και είναι άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, από τον λαϊκό κόσμο των εργατικών συνοικιών, μέχρι την οικονομική ελίτ των εφοπλιστών, και βέβαια τον αείμνηστο Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου.

Με βάσει τις πωλήσεις των δίσκων του ο Βοσκόπουλος είναι ο πιο εμπορικός τραγουδιστής  αλλά μην ξεχνάμε συνάμα ότι είναι και ένας από τους ποιοτικότερους Έλληνες τραγουδιστές!..

Η γκάμα των συνεργασιών του είναι πολύ μεγάλη
ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων.

Αξέχαστη  η συνεργασία του με τον Στράτο Διονυσίου στην Θεσσαλονίκη!!

Αλλά ταυτόχρονα και ο ίδιος έχει γράψει , συνθέσει τραγούδια και με δικούς του στίχους!!

Τα έχει συμπεριλάβει σε προσωπικούς του δίσκους ή τα έχουν ερμηνεύσει άλλοι καλλιτέχνες, με πιο γνωστό το ντουέτο του με τη Μαρινέλλα «Εγώ κι εσύ» το 1974 το οποίο έκανε ρεκόρ πωλήσεων και τραγουδιέται μέχρι και σήμερα. 

 Τραγουδιστές όπως  ο Γιώργος Γερολυμάτος  που είχε δηλώσει ότι την δεκαετία του 1970 οι νέοι τραγουδιστές έσπαγαν το δόντι τους προκειμένου να μοιάσουν στον Βοσκόπουλο (λόγω της χαρακτηριστικής οδοντοστοιχίας του καλλιτέχνη).

Ο Γιάννης Πάριος είχε δηλώσει: «ο μόνος σταρ που έχει η Ελλάδα είναι ο Τόλης».

 Επίσης ο σπουδαίος Γιώργος Ζαμπέτας στην αυτοβιογραφία του σημειώνει: «Ο Τόλης είναι γεννημένος θεατρίνος. Ανεβαίνει στην πίστα και την καταπίνει όλη. Γιατί η πίστα όταν ανεβαίνεις σου λέει: φάε με για θα σε φάω. Να ξηγιόμαστε. Μεγάλος εργάτης ο Βοσκόπουλος, ο μεγαλύτερος».

 Λίγα λόγια για την ζωή του!!

 
Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδιστής γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1940 στον Πειραιά (Κοκκινιά). Ήταν το δωδέκατο παιδί της οικογένειας Βοσκόπουλου (έχει 11 αδελφές). Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών σε σκηνοθεσία Θάνου Τράγκα, και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι Βήμα-βήμα του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα. Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την Άγωνία τη σημαδιακή χρονιά του 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα) που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή.






Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.