Το AVENUE βγαίνει σε πλειστηριασμό!!


 Στις 23 Ιουλίου 19 συνολικά καταστήματα, επαγγελματικοί χώροι και θέσεις στάθμευσης του εμπορικού κέντρου Avenue στην λεωφόρο Κηφισίας (στο ύψος του δαχτυλιδιού) βγαίνουν σε πληστηριασμό.
Το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο ανήκει στην Τροπαία Συμμετοχική.

 Η συνολική τιμή εκκίνησης των ακινήτων του πλειστηριασμού ανέρχεται στα 6,5 εκατ. ευρώ, ενώ το κάθε κομμάτι από τα 19 που βγαίνουν στον πλειστηριασμό, θα εκπλειστηριάζονται ξεχωριστά. Συγκεκριμένα, οι τιμές πρώτης προσφοράς για τους χώρους στάθμευσης του ακινήτου ποικίλλουν και ξεκινούν από τις 31.000 ευρώ και φτάνουν στις 921.000 ευρώ με δυναντότητα από 6 έως και άνω των 40 αυτοκινήτων.

Επίσης τρεις επαγγελματικοί χώροι στο πρώτο υπόγειο βγαίνουν με τιμή εκκίνηση τις 29.243 ευρώ, τις 50.844 και τις 688.000 ευρώ, αντίστοιχα. Για τα καταστήματα του ισογείου οι τιμές ξεκινούν από τις 235.200 ευρώ και ανεβαίνουν στις 357.000 ευρώ, στις 512.000 ευρώ και στις 690.000 ευρώ, ενώ η τιμή για κατάστημα του πρώτου ορόφου η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στο 1.065.000 ευρώ.

Είναι η δεύτερη φορά που προκυρήσσεται πλειστηριασμός για το εμπορικό κέντρο Avenue. To ίδιο είχε γίνει και το 2018, ενώ τότε ο πλειστηριασμός είχε κυρηχτεί άγονος.

To εμπορικό κέντρο Avenue ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάιο 2007 και καλύπτει έκταση 22.000 τετραγωνικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ήταν παράνομη και αντισυνταγματική η μεταφορά συντελεστή δόμησης που επέτρεπε την ανέγερση του εμπορικού κέντρου στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τη Λ. Κηφισίας και τις οδούς Γούναρη, Δημοκρίτου και Ζηρίδη.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτές τις προσφυγές που είχαν καταθέσει ο Σύλλογος Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου και κάτοικοι της περιοχής ζητώντας να ακυρωθούν: η απόφαση της Πολεοδομίας Αγίας Παρασκευής που επέτρεπε τη μεταφορά συντελεστή, η οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Αμαρουσίου για τη νομιμοποίηση τμήματος υπογείου με μεταφορά συντελεστή καθώςε και η σχετική οικοδομική άδεια.

Το εμπορικό κέντρο ουδέποτε κατεδαφίστηκε ενώ ένα χρόνο αργότερα το 2013 η ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου, Σάνυο, μετονομάστηκε σε "Τρόπαια Συμμετοχική", η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και υψηλές υποχρεώσεις.

Ο πλειστηριασμός του εμπορικού κέντρου το 2018 αποφασίστηκε καθώς η πρώην Σάνυο δεν τήρησε τους όρους ομολογιακού δανείου, ύψους 12 εκατ. ευρώ.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.