ΥΠΑΑΤ: Ενεργοποιείται το Μέτρο των Γεωργικών Συμβούλων – Στα 80 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός


Στην ενεργοποίηση του Μέτρου των Γεωργικών Συμβούλων προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά την υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον αρμόδιο υπουργό Σπήλιο Λιβανό και τον υφυπουργό Γιάννη Οικονόμου.     

«Από την εφαρμογή του Προγράμματος ωφελούνται όλοι οι αγρότες που το επιθυμούν» δήλωσε σχετικά ο κ. Λιβανός προσθέτοντας ότι «πρόκειται για ένα Σύστημα Παροχής Συμβουλών μέσω του οποίου εξασφαλίζεται στους αγρότες όλης της επικράτειας που το επιθυμούν, η δυνατότητα να έχουν εύκολη και κυρίως δωρεάν πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του αναπτυξιακού μοντέλου του πρωτογενή τομέα. Ουσιαστικά είναι ένα πρόγραμμα καίριας σημασίας, που προσανατολίζεται στον εκσυγχρονισμό του αναπτυξιακού μοντέλου του αγροτικού τομέα».     


Ο κ. Οικονόμου από τη μεριά του σημείωσε πως «το μέτρο των Γεωργικών Συμβούλων θα συμβάλλει καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα, με την προώθηση και τη διάδοση της απαραίτητης γνώσης και της συμβουλευτικής υποστήριξης που χρειάζονται οι παραγωγοί μας» συμπληρώνοντας ότι «χαρακτηριστικό είναι ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις ελάχιστες χώρες της ΕΕ, που δεν εφάρμοζε μέχρι σήμερα το μέτρο. Με τους Γεωργικούς Συμβούλους συνδέουμε την παραγωγή με την αναγκαία επιστημονική υποστήριξη, που πρέπει να έχει ο σύγχρονος αγρότης προκειμένου να ενισχύσει την ποιότητα, την ανθεκτικότητα και την ανταγωνιστικότητα της καλλιέργειας του».     

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα δοθούν περί τις 120.000 δωρεάν συμβουλές σε παραγωγούς, με το μέγιστο αριθμό να έχει οριστεί σε τρεις συμβουλές ανά γεωργό.

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ: «Το Σύστημα Παροχής Συμβουλών ενεργοποιείται για πρώτη φορά -στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020, δεν είχε καταστεί δυνατόν να ενεργοποιηθεί - και αποτελεί μια καινοτομία που εντάσσεται στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό της αγροτικής οικονομίας».

sofokleousin.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.