Αύξηση 60% του ιικού φορτίου στα λύματα

 Μπαρ και εστιατόρια θα ανοίξουν όταν έρθουν τα εμβόλια – korinthia.net.gr

  Αύξηση 60% του ιικού φορτίου στα λύματα

«Η πανδημία είναι εδώ δυστυχώς. Την προηγούμενη εβδομάδα καταγράψαμε στα λύματα μια αύξηση 60%. Ξεκίνησε την Τετάρτη και κορυφώθηκε το Σάββατο που είχαμε το μεγαλύτερο ιικό φορτίο, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα κρούσματα».

Αυτό τόνισε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αναζωπύρωση της πανδημίας. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι δεν ήταν αναμενόμενο να έρθει τόσο σύντομα το νέο κύμα της πανδημίας και σημείωσε ότι «θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων, καθότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου».

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, «πρέπει να αναλογιστούμε τι θα συμβεί από Σεπτέμβριο και κυρίως τι θα απογίνουν τα παιδιά στα σχολεία. «Αυτό πρέπει να το τονίσει κάποιος από τώρα γιατί η επίδραση της κατάστασης στην ψυχική υγεία των παιδιών και των φοιτητών είναι δραματική. Δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο έναν χρόνο με κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια και τηλεκπαίδευση».

 Ειδικά στις ηλικίες άνω των 60 έχουμε ένα κενό» και προειδοποίησε: «Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αυτή τη στιγμή, αν συνεχίσουμε με αυτή την κατάσταση, χωρίς να ληφθούν μέτρα σε εσωτερικούς χώρους, θα έχουμε αύξηση των αριθμών».

H μετάλλαξη Δέλτα θα φτάσει στο 50% των κρουσμάτων, μέσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο θα επικρατήσει πλήρως. «Ο  μόνος τρόπος για να ανασχέσουμε τη διάδοση είναι να εμβολιαστούμε και ταυτόχρονα να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών» είπε ο κ. Θωμαΐδης, ο οποίος εξέφρασε την απαισιοδοξία του ότι δεν θα επιτευχθεί τόσο σύντομα το 70% που απαιτείται για να χτιστεί το τοίχος ανοσίας.

 ο κ. Θωμαϊδης επισήμανε ότι «τα υγειονομικά μέτρα είναι πολύ συγκεκριμένα. Οι εικόνες από τα μαγαζιά είναι απαράδεκτες. Να αναλογιστούν ότι αυτό που συμβαίνει είναι υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα σε εσωτερικούς χώρους. Πώς είναι δυνατόν σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από ό,τι ισχύει σε συναυλίες, όπου έχουν ληφθεί άλλα μέτρα; Δεν στέκει πουθενά».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.