Τον θεωρούσαν νεκρό και για 5 χρόνια δεν του έδιναν τη σύνταξη!



Η κρατική αναλγησία, η γραφειοκρατία και το απόλυτο αλαλούμ που επικρατεί στην απονομή συντάξεων αποκαλύπτουν προσωπικά δράματα για εκατοντάδες ασφαλισμένους.

Όπως είναι η περίπτωση ηλικιωμένου από τη Γέργερη του Δήμου Γόρτυνας στην Κρήτη, ο οποίος επικοινώνησε με το Ράδιο Κρήτη και μοιράστηκε τη δική του πικρή εμπειρία.

Κατέθεσε τα χαρτιά του για σύνταξη τον Απρίλιο του 2016 και ακόμη περιμένει, ενώ δεν έχει λάβει ούτε προσωρινή σύνταξη!

Μάλιστα πρόσφατα απευθύνθηκε σε ΚΕΠ για να μάθει για την... τύχη της σύνταξής του και ενημερώθηκε ότι στο σύστημα ήταν καταγεγραμμένος ως νεκρός!

Ο ηλικιωμένος, που δούλεψε σκληρά όλη του τη ζωή ως οικοδόμος και κηπουρός, όταν ρωτήθηκε από τον Μανώλη Αργυράκη για το πώς τα βγάζει πέρα πέντε χρόνια τώρα, απάντησε με τρεμάμενη φωνή:

«Έχω έναν μικρό κήπο και λίγες κότες. Βοηθούν και τα παιδιά μου. Όμως κάποιοι άλλοι δεν είναι τόσο τυχεροί σαν εμένα. Πώς ζούνε αυτοί οι άνθρωποι; Τους σκέφτεται κανείς;».

Στην εκπομπή παρενέβη ο πρόεδρος του ΕΚΗ (Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου) Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στον ηλικιωμένο, τονίζοντας ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να «απαγκιστρωθεί» η υπόθεσή του από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να πάρει επιτέλους τη σύνταξή του.

 e-kriti.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.