ΧΑΡΑΤΣΙ 46 ΕΥΡΩ ..ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΚΕΠΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

 


 

ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ,  ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ  ....

Με βάσει τις διατάξεις: Άρθρο 61 παράγραφος 5β του Νόμου 4144/2013 (ΦΕΚ 88Α΄/18- 4-2013),,,θεσμοθετήθηκε  για πρώτη φορά, διαδικασία βάσει της οποίας θα αποδίδεται ανά μήνα στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τους υπόχρεους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τα λοιπά Ν.Π.Δ.Δ. ή το Δημόσιο, το ποσό της αποζημίωσης των 46,14 ευρώ, για κάθε εξεταζόμενη στο διάστημα αυτό περίπτωση από τις Α΄θμιες ή Β΄θμιες Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕ.Π.Α.

 Πότε όμως θα πληρώνουν το ποσό αυτό οι πολίτες;

Ορίζεται ρητά ότι, στις περιπτώσεις που οι ενδιαφερόμενοι προσέρχονται στα ΚΕ.Π.Α. για την πιστοποίηση του βαθμού αναπηρίας τους χωρίς παραπεμπτικό από τον εκάστοτε αρμόδιο φορέα ή υπηρεσία του δημοσίου, υποχρεούνται να καταβάλλουν οι ίδιοι το ανωτέρω ποσό κατά την υποβολή της σχετικής αίτησης ή προσφυγής (Α΄θμιες ή Β΄θμιες Υγειονομικές Επιτροπές), εξαιρουμένων των κατόχων βιβλιαρίου απόρου σε ισχύ.
Τι σημαίνει αυτή η νέα διάταξη για τον πολίτη;

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα επιβαρύνει τα Ασφαλιστικά Ταμεία ή τους σχετικούς δημόσιους φορείς με 46,14€ ανά άτομο που παραπέμπεται για αξιολόγηση βαθμού αναπηρίας.

Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη του το ποσό αυτό, αν δεν έχουν παραπεμπτικό για εξέταση από ΚΕΠΑ.

Σημείωση: Αν διαθέτετε βιβλιάριο απορίας σε ισχύ δεν πληρώνετε το παράβολο για την εξέταση.
    Οι παλιές διατάξεις που αντικαθίστανται: Άρθρο 6 παράγραφος 5 του Νόμου 3863/2010 (ΦΕΚ 115Α΄)

 

(ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Ε-ΕΦΚΑ)

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ  ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥΣ.....

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.