Ο Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση ξόδεψαν πάνω από 30 εκατομμύρια δολλάρια για να ασκήσει επιρροή στιη διοίκηση Τράμπ
Σύμφωνα με αποκαλυπτικά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η
μη κομματική και ανεξάρτητη ΜΚΟ Open Secrets αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση και κατ επέκτασην ο ίδιος ο Ερντογάν δαπάνησαν άνω από 30 εκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικές εταιρείες lobbying για να ασκήσουν επιρροή στη διοίκηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ..

Μεταξύ των πληρωμένων εκπροσώπων ομάδων συμφερόντων ήταν ο Rudy Giuliani, στενός σύμμαχος του Trump και του προσωπικού του δικηγόρου, ανέφερε η έκθεση.

Την περασμένη εβδομάδα, δημοσιεύθηκαν αναφορές ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε μια νέα έρευνα για το έργο του Giuliani εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης και των τουρκικών συμφερόντων.

Ο Giuliani έγινε ένας από τους δικηγόρους του Reza Zarrab, ενός τουρκο-ιρανού λαθρέμπορου χρυσού που συνελήφθη τον Μάρτιο του 2016 κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Μαϊάμι λόγω της συμμετοχής του σε ένα σύστημα φοροδιαφυγής υπέρ της ιρανικής κυβέρνησης. Ο Zarrab, αργότερα έγινε μάρτυρας της κυβέρνησης των ΗΠΑ εναντίον του Mehmet Hakan Atilla, ενός άλλου εκτελεστικού της Halkbank, ο οποίος συνελήφθη επίσης το 2017 στη Νέα Υόρκη. Κατά συνέπεια, ο Atilla καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για σχεδόν δύο χρόνια πριν επιστρέψει στην Τουρκία.

Ο ακριβής χαρακτήρας των προσπαθειών του Giuliani εκ μέρους του Zarrab ή της τουρκικής κυβέρνησης δεν ήταν ποτέ λεπτομερής, δεδομένου ότι ο Giuliani δεν έγραψε ποτέ τις χώρες για τις οποίες εργάστηκε, όπως η Τουρκία και η Ουκρανία, βάσει του νόμου περί καταχώρησης ξένων πρακτόρων (FARA).

Ένας άλλος στενός σύμμαχος του Trump που πληρώθηκε από την τουρκική κυβέρνηση σε εκατομμύρια την ίδια περίοδο είναι ο Brian Ballard, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της εναρκτήριας επιτροπής του Trump και μέλος της μεταβατικής του ομάδας.

Ο Μπαλάρντ άσκησε πιέσεις εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης και της Χάλκμπανκ. Η Ballard Partners έλαβε 1,1 εκατομμύρια δολάρια το 2017 και 750.000 $ το 2018 από την τουρκική κυβέρνηση, ενώ η Halkbank πλήρωσε στην ίδια εταιρεία 2,25 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο.

   Το λόμπι της εταιρείας επικεντρώθηκε κυρίως στο Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Trump. Η εταιρεία αργότερα έκοψε τους δεσμούς με τη Halkbank μια ημέρα μετά την κατηγορία της τράπεζας για μαζικό πρόγραμμα ξεπλύματος χρημάτων.

Η Mercury Public Affairs, μια εταιρεία συμβούλων με έδρα το DC, συγκαταλέγεται επίσης στους κορυφαίους καταχωρητές της Τουρκίας και έχει βαθιές σχέσεις με τον Trump, ανέφερε η ίδια έκθεση.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.